Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Yardımcısı Türkeş, Denktaş ile bir araya geldi

        Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, savaştan kaçan Suriyeli Türkmen bir ailenin Türkiye'ye geçmesine izin verilmediği iddiasına ilişkin, "Türkmen bir aileyle ilgili menfi bir tarzı hükümetimizin takınması söz konusu değildir. Bu konu bize intikal ettiğinde, gerek valiyle gerekse Cilvegözü ile görüşmeler yaptık ve aileyi Suriye'de bekletildiği karakolda buldular. Aileyi davet ettiler. Sanıyorum şu saatlerde giriş işlemleri tamamlanmış, kimlikleri de verilmiştir." dedi.

        Başbakan Yardımcısı Türkeş, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ve beraberindeki heyetle Çankaya Köşkü'ndeki makamında bir araya geldi.

        Türkeş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kıbrıslı yetkililerin her fırsatta kendisini ziyaret ettiğini ancak Türkiye'de yaşanan olaylarlar nedeniyle kendisinin KKTC'ye çok sık ziyaret gerçekleştiremediğini söyledi.

        Denktaş da görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye'nin etrafında dönen karışıklık ve Kıbrıs sorununun girdiği hızlandırılmış süreçle ilgili görüş alışverişinde bulunmak için Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'e ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.

        Konuşmanın ardından bir gazetecinin, Suriye'deki savaştan kaçan Türkmen asıllı bir ailenin Türkiye'ye girmesine izin verilmediğine yönelik sosyal medyada çıkan iddialara ilişkin soru üzerine Türkeş, bu konunun çözüldüğünü belirterek, Suriye'den kaçak girişlerle ilgili devletimizin uyguladığı standart prosedürler olduğunu kaydetti.

        Türkeş, bu uygulamanın dışında herhangi bir yaptırımın olmadığını belirterek, "Yoksa oradaki küçük çocuğumuzun, Türkmen bir aileyle ilgili menfi bir tarzı hükümetimizin takınması söz konusu değildir. Bu konu bize intikal ettiğinde, gerek Valiyle gerekse Cilvegözü ile görüşmeler yaptık ve Paşa ailesini Suriye'de bekletildiği karakolda buldular. Aileyi davet ettiler. Sanıyorum şu saatlerde giriş işlemleri tamamlanmış, kimlikleri de verilmiştir." diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ