Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hakkari ve Van'da çatışma! 3 şehit, 27 PKK'lı öldürüldü

        Türk Silahlı Kuvvetleri, alınan istihbarat doğrultusunda Çukurca kırsalındaki 2 hedefi savaş uçakları ile imha etti.

        Olay ile ilgili olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada; "01 Eylül 2016 tarihinde 21.30-21.48 saatleri arasında Çukurca kırsalında, alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ile hava harekâtı düzenlenmiş; bölgede tespit edilen 2 hedef ateş altına alınarak imha edilmiştir. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir." ifadelerine yer verildi. (İHA)

        VAN VE ÇUKURCA'DA ÇATIŞMA

        Hakkâri'nin Çukurca İlçesi'nde hava destekli sürdürülen operasyonda çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu. 6 askerin yaralandığı çatışmada 20 PKK'lının da öldürüldüğü bildirildi.

        Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri, alınan istihbarat doğrultusunda Çukurca kırsalındaki 2 hedefi savaş uçakları ile imha etti. Olay ile ilgili olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada "01 Eylül 2016 tarihinde 21.30-21.48 saatleri arasında Çukurca kırsalında, alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ile hava harekâtı düzenlenmiş; bölgede tespit edilen 2 hedef ateş altına alınarak imha edilmiştir. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir" denildi.

        BUGÜN DE HAVA HAREKATI

        TSK'dan yapılan son açıklamada da "02 Eylül 2016 tarihinde 08.37-08.49, 11.27-12.47 ve 13.37-14.20 saatleri arasında Çukurca kırsalında, alınan anlık istihbaratların değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile üç defa hava harekâtı düzenlenmiş; bölgede tespit edilen bir BTÖ mensubu etkisiz hale getirilerek ele geçirilmiş, beş Doçka mevzii ve içerisinde teröristlerin barındığı iki mağara imha edilmiştir" denildi.

        ÇALDIRAN'DA DA 2KORUCU ŞEHİT

        Van'ın Tendürek Dağı bölgesinde ise bir uzman çavuş ile bir köy korucusunun şehit olmasının ardından bölgede sürdürülen operasyonda bugün de PKK'lı teröristlerle sıcak temas sağladı. Çatışmada geçici köy korucusu Mehmet Aladağ, Muzaffer Aladağ şehit olurken, 4 korucu ise yaralandı.

        Meral YILDIZ/VAN

        4 ASKER YARALANDI

        Hakkari'nin Çukurca ilçesinde çıkan çatışmada 4 asker yaralandı.

        Akşam saatlerinde Çukurca'ya bağlı Uzundere beldesi kırsalında güvenlik güçleriyle PKK mensupları arasında çıkan çatışmalarda 1 asker şehit olurken, 6 asker ise yaralanmıştı. 20 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği çatışmaların devam ettiği belirtildi.

        Çatışmaların halen devam ettiği Çukurca kırsalında PKK mensupları bu defa ilçenin üst bölgesindeki askeri noktalara saldırdı. Çatışmada yaralanan 4 asker helikopterle Fatih Kışlası'na, oradan da ambulansla Hakkari Devlet Hastanesine getirilerek tedavi altına alındı.

        Bölgede hava destekli operasyonların devam ettiği belirtildi. (İHA)

        TSK'DAN YENİ AÇIKLAMA

        Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Hakkari'nin Çukurca ilçesinde gerçekleştirdiği operasyonda, şu ana kadar 27'si ölü, 57 terörist etkisiz hale getirildi.

        TSK'dan yapılan açıklamaya göre, bugün Çukurca ilçesindeki kırsal alanda 1'inci Komando Tugay Komutanlığı birliklerinin katıldığı ve hava taarruzlarıyla desteklenen, "Şehit Sağ.Üçvş. Mekan Şahin" operasyonunda şu ana kadar 27 teröristin öldüğü, 30 teröristin yaralandığı belirtildi. Böylece 57 terörist etkisiz hale getirildi.

        Operasyonda, 5 "Doçka" mevzisi imha edildi ve terör örgütünün kullandığı silahlar da ele geçirildi.

        Bir askerin şehit düştüğü, 6 askerin de yaralandığı operasyonun devam ettiği bildirildi. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ