Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit polis Gökhan Özdemir organlarıyla hayat verdi

        Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 13 gün önce terör örgütü PKK'nın bombalı saldırı sonucu ağır yaralanan 15 günlük özel harekât polisi 24 yaşındaki Gökhan Özdemir tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak şehit düştü. Ailesinin organ bağışı kararıyla şehit polisin organları 3 hastaya can verdi.

        Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 21 Ağustos'ta zırhlı aracın geçişi sırasında teröristlerin önceden yola döşediği patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu ağır yaralanan özel harekat polisi Gökhan Özdemir'in tedavi gördüğü Adana Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşti.

        Acı haberi alan aile oğullarının organlarını bağışlama kararı verdi. Bunun üzerine harekete geçen doktorlar şehidin iki böbreğini ve karaciğerini aldı.

        Böbrekler Adana'da Balcalı ve Yüreğir Başkent Hastanesi'nde iki kişiye, karaciğeri ise Gazintep'te bir kişiye nakledildi. Şehit polisin cenazesi dün (cuma) sabah saatlerinde hastane morgundan alınarak Asri Mezarlığa getirildi.

        Törene katılan Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, şehit babasına çok asil bir davranışta bulunduğunu söyledi. Zeybek, "Aile vatan için canını veren oğullarının organlarını bağışladı. Şehidimiz önce vatan için canını verdi sonra organları ile hayat verdi" dedi.

        Baba Said Özdemir ise oğlunun organlarıyla vatandaşların hayat bulması için bağış yaptıklarını, onun organlarının yaşamasını istediklerini bunun da herkese örnek olması gerektiğini belirtti.

        Özdemir, "Dün gece beyin ölümü gerçekleşince başkalarına can vermek için eşimle birlikte organlarını bağışlama kararı aldık" diyerek gözyaşı döktü. Özdemir'in cenazesi toprağa verilmek üzere Gaziantep'in Nurdağı ilçesine götürüldü.

        Şehidin işletme fakültesi mezunu olduğu, yaralanmadan 15 gün önce polisliğe başladığı öğrenildi.

        Beycan ÜÇKARDEŞ/ADANA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ