Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Rize'de sel sularına kapılarak kaybolan Efecan aranıyor

        Doğu Karadeniz Bölgesi'nde dün etkili olan şiddetli yağış sonrasında özellikle Rize'nın Fındıklı ilçesinde meydana gelen sel ve heyelanın yaraları sarılmaya çalışılıyor. İlçede yağmurun dinmesiyle birlikte sabah hasar tespit çalışmalarına başladı. Heyelan nedeniyle kısmen trafiğe kapanan Rize-Artvin Karadeniz sahil yolu ulaşıma açıldı. Kapanan 20 köyün yolu bölgeye sevk edilen iş makineleri ile açılmaya çalışılıyor. Birçok köyde ise elektrik kesintileri ile su sıkıntısının devam ettiği bildirildi.

        Belediye ekipleri balçık ve çamurla kaplanan cadde ve sokakları yıkayarak temizlemeye çalışıyor. Köprülerin ve yolların çöktüğü, içme suyu hatlarının hasar gördüğü ilçede maddi zararın 10 milyon liraya ulaştığı belirtiliyor.

        EFECAN ARANIYOR

        Bu arada ailesiyle birlikte ilçeye bağlı Beydere köyüne tatile geldiği belirtilen ve annesi ve kardeşi ile birlikte mahsur kaldığı bölgeden kurtulmaya çalışılırken sel sularına kapılarak kaybolan 13 yaşındaki Efecan Işıklar'ı arama çalışmaları sürüyor. AFAD, AKUT, jandarma ve balık adamlar olayın meydana geldiği dere ve vadilerde arama çalışmalarını sürdürüyor.

        "OĞLUM ELİMDEN KAYDI"

        Heyelandan kaçarken selin ortasında kaldıklarını belirten anne Hülya Işıklar, 2 yaşındaki kızı Erva'yı kurtardığını, Efecan'ın elinden kaydığını ve sele kapıldığını söyledi. Aşırı yağış sonrası çevrede heyelanların başlaması üzerine evden çıkarak güvenli bir yere gitmeye çalıştıklarını belirten Hülya Işıklar, "Çocuklarım, 'Anne bize bir şey olacak. Çıkalım buradan' demeye başladı. Çok korkmuştuk. Evden çıktık. Kızımı çay tarlası içerisine bıraktım. Oğlum elimden kaydı gitti. Elimi bırakma demiştim ama bir anda elimden kaydı gitti" diyerek gözyaşı döktü.

        SON OLARAK SELE KAPILDIĞI DEREDE YÜZMÜŞ

        Efecan'ın olaydan bir gün önce, sularında kaybolduğu Beydere deresine girerek arkadaşları ile yüzdüğü belirtildi. Son görüntülerinde sakin akan Beydere deresinde yüzen Efecan'ın oldukça mutlu olduğu görüldü.

        SEMİNER SIRASINDA OKULU SU BASMIŞ

        Öte yandan Merkez Mahallesi'ndeki 11 Mart İlköğretim Okulu'nda öğretmenlerin seminer için toplandığı sırada şiddetli yağışla taşan ırmak suları yatağa inşa edilen okulu bastı. Öğretmenler panikle üst katlara çıkarken okulun zemin ve bodrum katları sel suları altında kaldı. Suların çekildiği okulun zemin katında su izlerinin 1.5 metreye yükseldiği görüldü. Çamur ve balçıkla kaplanan okulda öğretmenler de temizlik çalışmasına katıldı.

        Kenan TAŞKIN/RİZE

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ