Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bingöl'de kurt sürüsü 31 kurbanlık koyunu telef etti
        1

        Karlıova İlçesi'ne bağlı Kaynak Köyü'nde yaşayan ve hayvan alım- satımı yapan Ethem Uğur'un bayramda kurbanlık olarak satmak için aldığı, 50 koyundan oluşan sürüsüne, kırsalda aç kalan kurt sürüsü saldırdı.

        2

        Akşam saatlerinde koyunlarını otlattığını, gece ilerleyen saatlerde koyun sürüsünü evinin yakınına getirdiğini anlatan Uğur, evinin yakınında dinlenmek için oturduğu sırada koyunların sağa sola kaçışmaya başladığını gördüğünü söyledi.

        3

        Tek başına olduğu için de müdahale edemediğini anlatan Uğur, "Kurban Bayramı'nda satmak üzere 50 koyun aldım, daha paralarını bile ödememiştim. Akşam sürüyü otlattıktan sonra evimin yakınına gelmiştim."

        4

        "Çok uykum vardı saatte epey ilerlemişti. Gözümü ne kadar kapattım bilmiyorum ama koyunların sağa sola kaçışmaya başlamasıyla çıkardıkları sesle uyandım."

        5

        "Onlarca kurt, koyunlarımı kovalıyor, koyunlar dağa doğru kaçışıyordu. Koyunların kaçtıkları yönde başka kurtlar vardı. Tek başımaydım, ne yapacağımı bilemedim, müdahale de edemedim."

        6

        "Çaresiz bir şekilde sağa sola koşuşturdum. Daha sonra ailemin yardımıyla sağ kalan koyunları bir araya toplamaya çalıştık. Ama 31 koyun yoktu."

        7

        "Sabaha kadar dağlık alanları aradık ve 31 koyunun leşini bulduk. Bu kurbanlıkları yeni almıştım daha parasını bile ödememiştim."

        8

        'Kurban Bayramı'nda satarım elime biraz para geçer' diye düşünmüştüm. Ama kurt sürüsü koyunlarıma saldırdı. Mahvoldum. Ne yapacağımı bilemiyorum, yetkililerden yardım bekliyorum" dedi. DHA

        9