Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bodrum çöplüğünde yine yangın

        Bodrum'da katı atık depolama alanında çıkan ve yakındaki ormana da sıçrama tehlikesi bulunan yangın, 3 saate itfaiye ve orman ekipleir tarafından su sıkılarak güçlükle söndürüldü.

        Yokuşbaşı Mahallesi'ndeki katı atık vahşi depolama alanında bugün saat 14.00 sıralarında metangazı sıkışması nedeniyle patlamalarla birlikte yangın çıktı. Yangın rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüdü. Alevlerin, Pedasa dağındaki çam ormanlarının bulunduğu alana doğru ilerlemesi yürekleri ağza getirdi. İtfaiye ve orman ekipleri, rüzgarın sık sık yön değiştirmesi nedeniyle müdahale de güçlük çekse de alevler, ormanlık alana ulaşmadan 3 saatte kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

        Çöplük alanının yıllardır Bodrum'un kanayan bir yarası haline geldiğini belirten Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, "Turizmde tarihi doğa güzellikleri mavi yolculuğu ile dünya markası bir kent yarattık. Ancak ayda en az 4-5 kez yangın çıkan artık bulunduğu Pedasa Vadisi'nin de kaldırmadığı bu çöplük alanından bir an önce kurtulmamız gerekiyor. Bu nedenle Mumcular Mahallesi'nde başladığımız Modern Katı Atık Tesisi'ni biran önce hizmete açmaktan başka çaremiz kalmadı. Aksi halde Bodrum'un tam girişinde bulunan, her yangında Bodrum'u günlerce bazen haftalarca duman altında bırakan çöplük yangınları, dünya markası kentimize yakışmıyor" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ