Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Yenikapı ruhu Başbakan'ın Diyarbakır ziyaretine de taşınmak istendi

        Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu yatırım ve destek paketini açıkladığı Diyarbakır ziyaretini 15 bakan ile birlikte gerçekleştirdi.Başbakan Yıldırım, bu ziyaretinde muhalefetin de bulunmasını istedi.

        Habertürk'ün edindiği bilgiye göre Başbakan'ın Diyarbakır ziyareti öncesindeAK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş hem CHP hem de MHP grup başkanvekilleri ile görüştü. "Yenikapı ruhunu Diyarbakır'a taşıyalım, orada da sadece Türk bayrakları olacak, birlik beraberlik görüntüsünü bir de Diyarbakır'dan verelim. Bunun için genel başkan yardımcıları veya milletvekilleriniz gelirse memnuz oluruz" önerisinde bulundu.

        AK Parti'den gelen bu davet genel başkanlara iletildi. CHP ve MHP grup başkanvekilleri genel başkanlarından gelen yanıtı da daha sonra AK Parti'ye iletti. CHP Diyarbakır davetine katılmayacağını ancak Yenikapı ruhunun devamından yana olduğunu söyledi.

        AK Parti CHP'ye "İl başkanınız da gelebilir" karşılığını verdi. Ancak CHP il başkanının da Diyarbakır programına katılmadığı belirtildi.

        Diyarbakır davetine karşılık MHP de "Yenikapı ruhunun yaşatılmasından yanayız" mesajını verdi.MHP'den de Diyarbakır'a giden milletvekili veya partisi yöneticisi olmadı. Ancak MHP İl Başkanı oradaydı.

        Başbakan Binali Yıldırım MHP Diyarkır İl Başkanı'nı bizzat kendisi takdim etti, teşekkürlerini iletti.

        SİBEL ERDEM / HABERTÜRK TV

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ