Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Niğde'de Otobüsten indirilip cesedi bulunan gencin görüntüleri ortaya çıktı (video)

        Niğde'ninUlukışla İlçesi yakınlarında otoyol kenarında ağır yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede ölen 18 yaşındaki Ercan Dal'ın, sigara içtiği için dövülerek otobüsten atıldığı iddiası araştırılırken, ortaya çıkan yakındaki akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerası görüntüleri, olayın trafik kazası olduğu ihtimalini güçlendirdi.

        Polis, otobüsten indikten sonra akaryakıt istasyonuna yürüyerek giden Dal'ın, otoyolda bir aracın çarpması sonucu ölmüş olabileceği olasılığı üzerinde duruyor.

        Çalışmaya gittiği İstanbul'da iş bulamayınca Adana'daki ailesinin yanına gelmek için bir otobüs firmasına ait otobüse binen Ercan Dal, 29 Ağustos'ta saat 01.25 sıralarında Niğde'nin Ulukışla İlçesi yakınlarında otoyol polisi tarafından şarampolde ağır yaralı olarak bulundu. AmbulanslaNiğde Devlet Hastanesi'ne götürülen ve vücudunda çok sayıda kırık olduğu belirtilen Dal, 4 Eylül'de doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

        ERCAN DAL'IN BABASI: 3 FARKLI OLAY ANLATTILAR

        Psikolojik rahatsızlığı nedeniyle tedavi de gördüğü belirtilen Ercan Dal'ın cenazesi otopsinin ardından Adana'nın Küçükoba Mezarlığı'nda toprağa verildi. Adana'nın Dağlıoğlu Mahallesi'ndeki evinde taziyeleri kabul eden baba Necmettin Dal, oğlunun ölümüyle ilgili çeşitli iddialar olduğunu belirterek, "Net olarak bir şey bilmiyoruz. Bize 3 farklı olay anlattılar. Birincisi oğlum sigara içmek isteyince muavinlerle kavga etmiş dövüp yola atmışlar. İkincisi otobüste bir kadını taciz etmiş, yolcular dövüp yola atmış. Otobüs firması da oğlumu yolda sağ ve sağlıklı olarak indirdiklerini, dayak olayının söz konusu olmadığını anlattı" diye konuştu.

        "KADIN YOLCUYU TACİZ ETTİ"

        Ercan Dal'ın ölümünün ardından Ulukışla İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler soruşturma başlattı. İlk soruşturmada Ercan Dal'ın yolculuk yaptığı otobüsün 28 Ağustos'ta saat 23.22 sıralarında Ulukışla- Adana otoyolunun Eminlik gişelerinden giriş yaptığını belirleyen polis, obüsün şoförleri ve muavini S.G., M.G. ve V.D.'nin ifadesine başvurdu.

        Şoför ile muavin ifadelerinde, Ercan Dal'ın otobüste sigara içmek isteyince uyardıklarını, bu defa da yanında 3 çocuğuyla yolculuk yapan S.T. adında bir kadını taciz ettiğini, uyarılara rağmen tacizini sürdürdüğünü ve bunun üzerinde genci bir dinlenme tesisine yakın yerde otobüsten indirdiklerini, indikten sonra koşarak uzaklaştığını söyledi.

        KAMERA GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

        Araştırmasını sürdüren polis, Ercan Dal'ın indirildiği yere 400 metre uzaklıktaki dinlenme tesisinin görüntülerini incelemeye aldı. Bu incelmelerde Ercan Dal'ın, yaralı olarak bulunmadan yaklaşık 45 dakika önce saat 00.44 sıralarında yürüyerek tesise geldiğini saptadı. Görüntülerde Ercan Dal'ın, tesise gelen araçları yıkamak için kullanılan bahçe hortumundan su içtiği de yer aldı.

        Dinlenme tesisi ile Ercan Dal'ın yaralı olarak bulunduğu yerin arasındaki mesafenin yaklaşık 3 kilometre olduğunu belirleyen polis, gencin tesisten ayrılarak yolda yürürken bir aracın çarpması sonucu yol kenarına savrulmuş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

        Polisin araştırması devam ederken, otopsi sonucunun da Ercan Dal'ın kesin ölüm nedeninin belirlenmesinde etkili olacağı belirtiliyor. Otobüs şoförünün yolcuyu uygun olmayan bir yerde indirmesi konusu da soruşturuluyor.

        AİLEDEN AÇIKLAMA: VİCDAN SAHİBİ YOLCULAR ORTAYA ÇIKIP ŞAHİTLİK YAPSIN

        Erdal Dal'ın babası Necmettin Dal, oğlunun Adana'daki merkez Seyhan İlçesi Küçükoba Mezarlığı'ndaki mezarına giderek dua etti ve "Bu işin sorumluluğunu devlete bıraktım" dedi.

        Askere gitmeye hazırlanan çocuklarını genç yaşta toprağa vermenin üzüntüsünü yaşayan anne Türkan Dal ise, "Ben bir anayım, yüreğim yanıyor. İnşallah o katil bir an önce bulunur. Bulunduğu zaman da tek istediğim yüzlerini görmek. Onlara bir çift lafım olacak" diye konuştu. Olaya tanık olan yolcuların gerçeği söylemelerini isteyen Türkan Dal, "Vicdan sahibi yolcular ortaya çıkıp şahitlik yapsın. Bu olayın nasıl olduğunu anlatsın.Niğde'nin dağlarında, gecenin karanlığında otobüsten atılan sizin de çocuğunuz olabilirdi" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ