Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Beşiktaş'lı 2 yöneticinin "Kebapçı kavgası"

        Beşiktaş’ta 5 ay önce yönetim kurulu üyeliğine getirilen Hüseyin Mican, kendisine ‘‘Ayıyı muhtar yapan köy, armudu rüyasında görür. Kebapçı” diye hitap ettiği gerekçesiyle eski yönetici Ahmet Cemil Kent’e 20 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

        İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açılan dava dilekçesindeki iddialara göre, iki yöneticiyi karşı karşıya getiren süreç şöyle gelişti: Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nde daha önce Kartal Yuvası mağazalarının genel müdürlüğünü yürüten Ahmet Cemil Kent, kulüpte geçen yıl görev yapan yöneticilerden Hüseyin Mican’ı kastederek Twitter’dan “Ayıyı muhtar yapan, armudu rüyasında görür. Çünkü, korsan+dernek bayiler+üretici firmalar. Kebapçı” yazdı.

        Kent’in bu yazısına cevap veren bir başka Twitter kullanıcısı ise, “His name is Hüseyin Mican” yazınca, Ahmet Cemil Kent, “Beşiktaş’ım ne kadar güzel dünyan var ve ne kadar çirkin insanların. Kebapçılık yapan bir insandır kendisi” diye karşılık verdi.

        ‘HESAP BENİM DEĞİL

        Bunun üzerine Mican, kişilik haklarına saldırıldığını ve hakarete uğradığını belirterek avukatı aracılığıyla Kent’e 20 bin TL’lik tazminat davası açtı. Twitter hesabının kendisine ait olmadığını belirten Kent ise cevap dilekçesinde davanın reddini isteyerek, “Hakaret olarak algılanan söz bir Türk atasözüdür. Kebapçı sözü de hakaret değil bir meslek türüdür. Ayrıca Mican, yatak satıcısıdır. Davanın reddini talep ederiz” dedi. Dava önümüzdeki günlerde görülecek.

        HAYATİ ARIGAN/İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ