Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MHP'li Erkan Akçay: FETÖ ile mücadelede herhangi bir zafiyet getirmemesi gerekir

        MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, olağanüstü hal kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerde mağduriyetlerin yaşandığına yönelik tartışmalara ilişkin, "Şikayet unsuru konuların, 'at izinin it izine karışması' durumunun FETÖ ile mücadelede herhangi bir zafiyet getirmemesi gerekir." dedi.

        Mecliste basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını değerlendiren Akçay, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiği darbe girişimi sonrasında olağanüstü hal kararı ile çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle gerçekleştirilen bazı düzenlemelere değindi.

        Çıkarılan kanun hükmünde kararnameler sonrasında kamuoyuna yansıyan şikayetlerin kendilerine de intikal ettiğini belirten Akçay, "Şikayet unsuru konuların, 'at izinin it izine karışması' durumu FETÖ ile mücadelede herhangi bir zafiyet getirmemesi gerekir. Siyasetçilerin de bu mücadelede yargı kurumlarına ve bu konuda çalışma yapan birimlere müdahil olmaktan özenle kaçınmasında fayda vardır." ifadesini kullandı.

        Akçay, mücadelenin sekteye uğramamasının önemine dikkati çekerek, yapılan soruşturmaların özenli ve hassas şekilde yürütülmesi gerektiğine dikkati çekti.

        Yaşanan mağduriyetlerin de giderilmesinin önemine değinen Akçay, "Yetirli bilgi ve veriye dayanmadan açığa alma ve ihraç gibi işlemlerin olmaması gerekir. İnce adalet terazisi ile yüce adaleti tecelli ettirecek şekilde hareket edilmesi gerekir. Mağduriyetlerin olmaması için MHP olarak elimizden gelen katkıyı yapıyoruz. Soruşturmaların engellenmemesini de ayrıca önemsiyoruz" diye konuştu.

        Akçay, MHP olarak yaşanan mağduriyetler nedeniyle endişe ettikleri, tereddüt duydukları bir takım konulara tanık olduklarını ancak bunu kurumsal düzeyde ilgili birimlere bunun daha derinden incenlenmesi gerektiği noktasında bildirimlerde bulunduklarını aktardı.

        Operasyonların tavandan tabana doğru yapılmasının daha sağlıklı olacağına inandıklarını da vurgulayan Akçay, şöyle devam etti:

        "Operasyonları aktif ve taaruz şeklinde götürmek gerekir. OHAL Kanunu FETÖ'ye yönelik olduğu kadar diğer terör örgütlerini de kapsamaktadır. Bugüne kadar ağırlıklı olarak uygulamaların FETÖ'yü kapsadığını gördük. Ancak Türkiye'nin birlik ve beraberliğine yönelik aynı derecede tehditlerden birisi de PKK'dır. OHAL'le ilgili kanun hükmünde kararnamelerin mutlaka PKK'yı da kapsaması gerekir. Hükümetten, kamu kurum ve kuruluşlarında faaliyet gösteren bütün unsurların tartışmasız temizlenmesini talep ediyoruz."

        Yaklaşık 60 bin rakamına ulaşan öğretmen açığının sözleşmeli öğretmen ve mülakatlarla doldurulacağının söylendiğini anımsatan Akçay, burada da dikkate alınması gereken hususun KPSS puanları olduğuna işaret etti. MHP olarak sözleşmeli öğretmen alımından ziyade kadrolu öğretmen alınmasını, ayrıca mülakatla değil KPSS başarı sırasının öncelikli olarak dikkate alınmasını istediklerini bildirdi.

        Akçay, kanun hükmünde kararnamelerin OHAL dönemini kapsamasına dikkat edilmesi gerektiğine de değinerek, özellikle kurumların yapısını tamamen değiştirecek, olağanüstü halden olağan hale geçildikten sonra devam edecek hususların mutlaka TBMM'dan uzlaşmayla geçirilmesinde de fayda gördüklerini söyledi.

        FIRAT KALKANI OPERASYONU

        Erkan Akçay, Türk Silahlı Kuvvetlerinin "Fırat Kalkanı" adı verilen, ülke sınırlarını tehdit eden bir takım terör örgütlerine yönelik yürüttüğü operasyonların 15 gündür başarıyla devam ettiğine işaret etti.

        Akçay, burada dikkat edilmesi gereken hususun PKK, PYD ve DAEŞ gibi terör örgütlerini her ne suretle olursa olsun bertaraf etmek, etkisiz kılmak ve Türkiye'nin iç ve dış güvenliğini sağlayacak her türlü tedbiri almak olduğunu belirtti.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rakka konusunda ABD ile birlikte hareket edilebileceği yönendeki açıklamalarına yönelik bir soruya Akçay, şu yanıtı verdi:

        "Suriye'nin toprak bütünlüğüne özen göstermek ve dikkat etmek gerekmektedir. IŞİD'den boşalan yerlerin başka diğer terör unsurlarının uzağından yakınından geçemeyeceği bir durumda değerlendirmek lazım. Bütün terör unsurlarının temizlenmesi ve Türkiye'nin güvenliğinin sağlanması en önemlisidir."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ