Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İşadamı İlhami Çakar himmet vermeyince kumpas kurmuşlar

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının himmet taleplerini kabul etmeyen iş adamı, örgütün kamudaki nüfuzunu kullanarak kurduğu kumpaslarla mağdur oldu.

        Akaryakıt dağıtımı yapan bir şirketin yönetim kurulu başkanı İlhami Çakar, FETÖ'nün karanlık yüzüyle tanışıklığını ve örgütün hayatında hala etkisi devam uygulamalarını anlattı.

        FETÖ ile "Abdullah Hoca" olarak tanıdığı kişinin, yanında bazı örgüt üyeleriyle 2007 yılında şirkete ziyarete gelmesiyle tanıştığını ifade eden Çakar, bu kişinin kendisinden yaptırdıkları okulların inşaat giderleri için himmet istediğini belirtti.

        Bu isteği istenilen miktarı da düşünerek kabul etmediğini ifade eden Çakar, "Bahsettikleri rakam bana o gün için çok büyük gelmişti, bayağı yüklü rakam istediler. Ben de 'O rakamda size şu anda yardımcı olamam' dedim. Kapıdan çıkarken bana, 'Yazık olacak ya... Sen bütün Türkiye'de ihalelere giriyorsun bundan sonra nasıl alacaksın ihaleleri, Hocaefendi'nin duası olmadan" dedi. Ben de 'Hayırlısı' dedim ve o şekilde gitti." diye konuştu.

        KUMPAS PEŞİ SIRA GELDİ

        Çakar, bu ziyaretten 3 ay sonra hakkında "usulsüzlük" iddiasıyla açılan soruşturmayla şu anda hayatta olmayan bir savcının talimatıyla telefonlarının dinlendiğini öğrendiğini ve 4 gün süreyle gözaltında kaldığını, sonrasında çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını belirtti.

        Devam eden ceza davası nedeniyle şirketine ihale yasağı getirildiğini, 17 belediyeden aldıkları ihalelerin iptal olduğunu ve yatırdıkları teminatların kamuya irat (gelir) kaydedildiğini anlatan Çakar, şirketinin bu nedenle büyük zarara uğradığını söyledi.

        Çakar, o dönemde, darbe girişiminin ardından tutuklanan avukatlardan Muzaffer U.'nun kendisini ziyaret ettiğini ve ihale yasağını kaldırabileceği noktasında tekliflerde bulunduğunu dile getirerek, şu değerlendirmede bulundu:

        "Avukat Muzaffer U, 'Ben bu işleri yapıyorum, sizi ihale yasaklarından çıkaracağım ve kamu davasından da sildireceğim' dedi. O gün anladım ki, bunlar tam anlamıyla bana kumpas kurmuşlar. Kumpası kurdular, önce ceza yazdırdılar, ihale yasağına sokturdular sonra da kendi adamlarını gönderdiler. Adamları da bu 500 bin lira ile beni kurtaracak, yani kumpası böyle kurdular bana. Sonra Maliyeye geçtiler. Maliye üzerimize geldi. 2004 ile 2009 arasındaki bütün defterleri aldılar, en ufak bir hata bulamadılar defterlerde ama bize 3 milyon lira ÖTV cezası çıkardılar ve yine aynı şekilde kumpas olduğunu anladım. Bu kez vergi davalarına giren Mahmut isimli avukatlarını gönderdiler, o da '300 bin lira verirsen seni bu dertten kurtaracağım' dedi. Hem kamu ihalelerine girmeyelim diye kumpas kurdular bize, yasak getirdiler hem de vergi, maliye ayağında kumpas kurdular, sonra da adamlarını gönderip normal yollarla vermediğimizi himmeti zorunlu yollarla bizden bir nevi rüşvet yoluyla almaya çalıştılar."

        "HİMMET İSTEYEN KİŞİŞ AMERİKA'DA"

        İlhami Çakar, kendisinden himmet istemeye gelen "Abdullah" isimli kişiyi, örgütün yapısına ilişkin yayınlanan bir haberde FETÖ elebaşıyla yan yana çekilmiş fotoğrafta gördüğünü ve bu kişinin halen Amerika'da olduğunu, Fetullah Gülen'in en güvendiği isimler arasında yer aldığını öğrendiğini belirtti.

        Yaşadıklarını o yıllarda anlatmakta zorlandığını, 15 Temmuz'a kadar bu tür girişimlerde bulunduğunda hep uyarıldığını ifade eden Çakar, memleket hayrına çalışıyor görünümünde faaliyet gösteren örgütün, aslında daima Türkiye'nin milli sermayesini engellemeye çalıştığını, bu yolla Türkiye'nin büyümesini, 2023 hedeflerine ulaşmasını engellemeye çalıştığını dile getirdi.

        Çakır, telefonlarının usulsüz dinlenmesi nedeniyle bir yıl önce şikayetçi olduğunu, diğer konularda da davacı olacağını sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ