Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li Selin Sayek Böke: Devlette FETÖ temizliği konusunda hiçbir tereddüt yok

        CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, "FETÖ'ye karşı devlette bir temizlik ihtiyacı konusunda hiçbir tereddüt yok." dedi.

        Böke, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Ankara Üniversitesinden bazı akademisyenlerle bir araya geldiğini söyledi.

        Bu bilim insanlarının, daha farklı, yarını daha aydınlık bir Türkiye inşa etmek, gençleri yetiştirmek için çalıştıklarını ifade eden Böke, "Ama maalesef bu bilim insanları, bilim üretmekten alıkonuluyor. Keyfi uygulamaları kendine görev edinmiş bir iktidar tarafından yapabilecekleri işi yapmaları engelleniyor. Oysa bir bilim insanı kolay yetişmiyor. Bu insanları böyle keyfi bir biçimde harcamaya yetkisi yok." diye konuştu.

        Türkiye'nin, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yeni ve çok tehlikeli bir süreç yaşandığını ifade eden Böke, "Adına olağanüstü hal denilerek kanun hükmünde kararnamelerle keyfiliğin bir hukuk haline getirildiği müthiş hukuksuz bir döneme dönüştürüldü. FETÖ'ye karşı devlette bir temizlik ihtiyacı konusunda hiçbir tereddüt yok. AKP iktidarı 14 yıllık iktidarı boyunca bütün kamu kurumlarına FETÖ'yü kendi elleriyle yerleştirdi. Şimdi hepimize düşen görev bu temizliği yapmaktır. Ancak bir cemaati temizlerken başka cemaatleri yerleştirmek, bir cemaati temizlerken bilim üreten ülkesi için düşünen farklı fikirlerin zenginlik olduğunu gençlerine öğreten bilim insanlarını ve onların yetiştirdiği sevgili öğrencileri kimsenin hukuksuzca çiğnemeye hakkı yoktur." ifadelerini kullandı.

        "YARATTIĞI SORUNU ÇÖZÜYORMUŞ SİYASETİ"

        Böke, CHP olarak "Üniversitelerden elinizi çekin", "Türkiye'nin bilim insanlarının akılları üzerinden elinizi çekin", "Türkiye'nin gençleri üzerinden elinizi çekin" çağrısını kuvvetle yapmaya devam edeceklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Üniversitelerde solcu, demokrat, insan hakları savunucusu, Atatürkçü bilinen kısacası kendilerinden olmayan kim varsa atmayı kendilerine FETÖ kılıfı altında görev edinmiş AKP iktidarını buradan bir kez daha uyarıyoruz. Türkiye'yi vasatlığa mahkum ettiniz, bu vasatlığı keyfi bir düzenle kurdunuz, hukuksuzlukla kişisel ama kitlesel mağduriyetler yarattınız. Bunlara asla izin vermeyeceğiz. Türkiye bundan çok daha iyisini hak ediyor.

        Türkiye, bilim insanlarının özgürce düşünebildiği, ürettikleri bu fikirleri gençlerle paylaşabildikleri ve böyle büyüyen bir Türkiye ekonomisini inşa edebilir. Eğer üniversitelerimiz özgür değilse, fikir insanları bilim üretemiyorsa, üretilen bilim özgürce medyada yazılamıyorsa Türkiye'yi bir karanlık yarın vaadediyorsunuz demektir. Biz bu karanlığa asla geçit vermeyeceğiz."

        Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan Binali Yıldırım'a FETÖ soruşturmalarından kaynaklı mağduriyetler konusunda yeniden bir çalışma yapılmasına dönük talimat verdiği ve bu konuda kendi düşüncelerinin sorulması üzerine Böke, "14 yıllık AKP iktidarı, hep sorun sonra da kendi yarattığı sorunu çözüyormuş gibi göstererek işi idare etmeye çalışan bir siyaset yerleştirdi Türkiye'ye. Bu da o siyasetin devamı. Bir siyasi partinin ve iktidarın en temel görevi ülkede mağduriyet yaratılmamasını sağlamaktır. Bu göreve iktidarı çağıracağım ama çağrımın karşılığında bir şey almayacağımı bilerek çağıracağım." cevabını verdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ