Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Diyarbakır'ın Sur ve Silvan belediyelerine kayyum atandı' iddiasını Diyarbakır Valiliği yalanladı

        Merkez Sur ve Silvan ilçe belediyelerine Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Valilikçe kayyum ataması yapıldığı iddia edildi ancak Valilik yaptığı basın açıklaması ile kayyum ataması haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

        VALİLİK'TEN BASIN AÇIKLAMASI

        08.09.2016 perşembe günü, birçok basın kuruluşunda Sur ve Silvan ilçelerimizde Belediye Başkanlığına Kayyum atandığı yönünde haberlere yer verilmiştir.

        Söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu aşamada yapılan bir kayyum ataması bulunmamaktadır. Kayyum ataması yapıldığı takdirde açıklamada bulunulacaktır.

        Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

        DİYARBAKIR VALİLİĞİ

        VALİ AKSOY'DANAÇIKLAMA

        Bazı toplantı ve temaslar nedeniyle Ankara'da bulunan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy "Şu anda kayyum ataması yapılmamıştır. Kanun Hükmünde Kararname bilindiği gibi çıktı. Göreve iade edilmeyen belediye başkanları var. Dönüşümde değerlendirilecek. Diyarbakır'a döndüğümde değerlendirliecek konulardan biridir. Kayyum atanmayacak anlamına gelmiyor. Şu anda bir görevlendirme ve atama yok" ifadelerini kullandı.

        "ATAMA İÇİN KAYMAKAMLAR DEĞERLENDİRİLECEK İSİMLERDEN"

        Silvan Belediyesi'ne ilçenin kaymakamı Murat Kütük, Sur Belediyesi'ne Kaymakam Memduh Duran'ın atandığı yönündeki habere ilişkin ise Vali Aksoy, "Henüz bir atama yok. Atama yapılırsa da değerlendirilecek isimlerden biridir kaymakamlar" dedi.

        Veysi İPEK/DİYARBAKIR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ