Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Adil Öksüz'ün kayınpederinin baldızı ve 3 şahıs adliyeye sevk edildi

        Sakarya'da 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsü sonrasında başlatılan operasyonlar devam ediyor.

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında darbe girişiminde Akıncı Üssü'nde gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan FETÖ/PDY'nin 'Genelkurmay İmamı' Adil Öksüz'ün kayınpederi Cevat Yıldırım'ın baldızı Naciye A. ve Sakarya Halk Sağlığı İl Müdürlüğü'nde doktor olan Şule B., Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği'nde tekniker olan Volkan O., Kara Kuvvetleri Komutanlığı 1. Anabakım Merkez Komutanlığı'nda astsubay olan Yaşar İ., Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ekiplerince ikametlerine yapılan operasyon sonucu gözaltına alınmıştı.

        Gözaltına alınan şahıslar emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edildi. (İHA)

        "BÜTÜN BİR AİLEYİ BİR KİŞİ İÇİN YAKTILAR"

        FETÖ'nün 'Hava Kuvvetleri imamı' Adil Öksüz'ün kayınpederi Cevat Yıldırım'ın gözaltına alınan 2 kızından Belkıs Nur Tetik adliyeye sevk edilirken, "Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum; Onunla görüşme talebim var. Bütün aileyi bir kişi için yaktılar. Devlet için her şeyi yapmaya hazırız" dedi.

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Adapazarı'nda dün akşam Adil Öksüz'ün tutuklanan kayınpederi Cevat Yıldırım ile kayınvalidesi Hatice Yıldırım'ın kızları 33 yaşındaki Belkıs Nur Tetik ile 19 yaşındaki Seyyide Öznur Yıldırım'ı gözaltına aldı. Belkıs Nur Tetik ile Seyyide Öznur Yıldırım emniyetteki işlemlerin ardından bugün öğle saatlerinde Sakarya Adliyesi'ne sevk edildi.

        Adil Öksüz'ün baldızı Belkıs Nur Tetik gazetecileri görünce, "Buradan Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Onunla görüşme talebim var. Bütün aileyi bir kişi için yaktılar. Devlet için her şeyi yapmaya hazırız" dedi.

        Matematik öğretmeni olan Belkıs Nur Tetik'in örgüte bağlı eğitim kuruluşunda çalıştığı ve eşi Ökkeş Tetik'in KPSS soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu; Seyyide Öznur Yıldırım'ın ise örgütün bünyesinde faaliyet gösteren Fatih Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi olduğu bildirildi.

        Cevat Yıldırım'ın baldızı Naciye Alişan'ın ise emniyette sorgusu devam ediyor. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ