Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şehit Uzman çavuş Yavuz Mete son yolculuğuna uğurlandı

        Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 3 Eylül günü PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü Ankara GATA'da dün şehit olan 26 yaşındaki Uzman çavuş Yavuz Mete, Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

        13 yaşındaki Selin Buyruk'un bayrağa astığı şehitlerle ilgili duygusal notu okuyanlar gözyaşlarını tutamadı. Aslen Samsunlu olan ancak ailesi uzun yıllardır İnegöl'de yaşayan şehit uzman çavuş Yavuz Mete'nin cenazesi dün gece getirildi.

        Bu gün öğle saatlerinde düzenlenen törende şehit uzman çavuş Yavuz Mete'nin bayrağa sarılı tabutu ‘helallik' alınmak üzere Mesudiye Mahallesi Bilgehan Sokak'taki evinin önüne getirildi.

        Şehit oğullarının tabutuna sarılan Durgül ve Dursun Mete çifti gözyaşlarına boğuldu. Şehidin komando elbisesi giyen kız kardeşi Merve Mete de kadın astsubayların desteğiyle ayakta durabildi.

        BAYRAĞA ASILAN NOT DUYGULANDIRDI

        Şehidin evinin önündeki törende 13 yaşındaki Selin Buyruk'un bayrağa astığı not, herkesi duygulandırdı. Bayrak çizmek isteyen ancak kırmızı kalemi biten Selin'in bayrağa astığı nottaki "Bayrak yapayım dedim şehitlerimizin kanı o kadar dökülmüş ki kalemim yetmedi. Kırmızı kalem bile o kadar kırmızıya dayanamadı. O şehitlerimizin anaları ne yapsın" ifadelerini okuyanlar gözyaşlarını tutamadı.

        Şehit Uzman Çavuş Yavuz Mete için daha sonra İshakpaşa Camii'nde düzenlenen törene Bursa Valisi İzzettin Küçük, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Kaymakam Vekili Ziya Polat İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş katıldı, şehidin yakınları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

        Müftü Vekili Mehmet Göktaş'ın kıldırdığı namazın ardından şehit uzman çavuş Yavuz Mete'nin cenazesi, vatandaşların ellerinde taşıdığı dev Türk Bayrağı'nın altından geçirilerek İnegöl Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ