Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ahmet Altan ve Mehmet Altan gözaltına alındı

        VELİ SARIBOĞA - HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        Gazeteci-yazar Ahmet Altan ile kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ operasyonu kapsamında sabah saatlerinde gözaltına alındı. Altan kardeşler, FETÖ propogandası, örgüte üye olmadan bilerek ve isteyerek yardım etmek, 15 Temmuz darbe girişimine iştirak etmek suçlamasıyla gözaltında. Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın tüm yazı, konuşma ve programlarındaki sözleri FETÖ faaliyeti kapsamında soruşturmada inceleniyor.

        Nazlı Ilıcak ve Prof.Dr. Mehmet Altan'ın Can Erzincan TV'de hazırlayıp sunduğu televizyon programına konuk olarak katılan Ahmet Altan'ın 14 Temmuz tarihli programda darbe çağrışımıyla subliminal mesaj içeren söylemlerde bulunmaları nedeniyle gözaltına alındıkları öğrenildi. Bu söylemler kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti veCumhurbaşkanını tehdit ettikleri, darbenin gerçekleşeceğini beyan ettikleri, darbe girişimini terör örgütünce fikir ve eylem birliği içerisinde olmadan bilmelerinin ve bunu bir gün önce kamuoyu algısını şekillendirecek biçimde beyan etmelerinin mümkün olamayacağı, hiç bir demokratik düzende darbe girişimini desteklemenin basın veya ifade hürriyetiyle açıklanamayacağı, bu şekilde darbe girişiminde bulunan terör örgütü mensubu bir kısım asker şahıslarla birlikte iştirak halinde atılı suç işledikleri gerekçesiyle gözaltına alındıkları öğrenildi.

        Soruşturma kapsamında programdaki ifadeler sebebiyle Nazlı Ilıcak'ın da ifadesinin alınacağı öğrenildi. Altan kardeşlerin, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam ediyor.

        EVİNDEN 1 DOLAR ÇIKTI

        Mehmet Altan’ın evindeki arama bitti.

        Altan’ın evinde de “1 Amerikan doları” ve FETÖ elebaşı Gülen’e ait kasetlerin bulunduğu belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ