Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kocaeli'nde 'Koku' paniği! Denize karışmaması için barikat çekildi!

        Başiskele İlçesi'nde gün boyu hissedilen kokudan rahatsız olan vatandaşlar durumu Kocaeli Büyükşehir ve Başiskele Belediyesi ve Çevre İl Müdürlüğü'ne bildirdi.

        Kokunun yayıldığı Vezirçiftliği Mahallesi bölgesindeki fabrikalarda inceleme yapan ekipler bir sonuca ulaşamadı. Daha sonra Kilez deresinde yaklaşık 2 kilometrelik alanda yayılan ve kimliği belirsiz kişi veya kişilerce dökülen maddenin ilk belirlemelere göre petrol türevi kimyasal madde olduğu iddia edildi.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Çevre İl Müdürlüğü ekipleri kimyasal maddeden numune alarak kimyasal maddenin denize karışmasını önlemek amacıyla dereye pet barikatlar çekti.

        Durumu öğrenince Başiskele Belediyesi'ni arayarak bilgi verdiklerini söyleyen Vezirçiftliği Mahalle Muhtarı Bahattin Aktepe, "Tüm ilçemizi kaplayan koku nedeniyle vatandaşlarımız rahatsız oldu.

        Belediye ekipleri araştırma yaptı bölgede. Dereye atılan kimyasal maddeden kokunun kaynaklandığı tespit edildi. Deremizde bulunan balıkların büyük bölümü atılan bu kimyasal maddeden dolayı öldüler. Belediye ekipleri kimyasal maddenin denize karışmasını önlemek amacıyla çalışma yapıyor" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ