Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Basri Aktepe gerçekleri

        GAZETE HABERTÜRK/ANKARA

        Basri Aktepe konusunu biraz araştırınca MİT’teki görevi, ne zaman pasif göreve çekildiği, meslekten nasıl ihraç edildiğine ilişkin çarpıcı bilgiler ortaya çıktı.

        İşte detaylar:

        - Basri Aktepe, hiçbir zaman GES’i yönetmedi. Genelkurmay GES Komutanlığı MİT’e devredildikten sonra adı SİB (Sinyal İstihbarat Başkanlığı) oldu. SİB’in başında da her zaman bir muvazzaf subay (general) oldu.

        - MİT’te hiçbir zaman müsteşar yardımcılığı gibi bir görev almadı. Bilim ve Teknoloji Başkanlığı görevi yaptı.

        - Aktepe, MİT’te kısa süre Elektronik ve Teknik İstihbarat (ETİ) Başkanlığı görevini yürüttü. 17 Aralık’tan önce bu görevden alınarak pasif bir göreve getirildi. Ondan sonra kurum içinde hiç aktif görev almadı.

        - Basri Aktepe, olağanüstü hal kapsamında kanun hükmünde kararname ile önce MİT’ten, ardından memuriyetten atıldı.

        - MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın sağ kolu olduğu iddia ediliyor. Hiçbir zaman Fidan’ın sağ kolu olmadı.

        - Aktepe’nin tutuklanmasına kadar giden süreç şöyle gelişti: MİT Teftiş Kurulu’nda hazırlanan dosya savcılığa gönderildi. Tutuklanmasında Teftiş Kurulu’nun raporu etkili oldu.

        - Geçen hafta yine Teftiş Kurulu raporu doğrultusunda pasif görevdeki 3 MİT personeli ihraç edildikten sonra savcılık tarafından tutuklandı.

        MİT’TE AYIKLAMA DEVAM EDİYOR

        Milli İstihbarat Teşkilatı’nda FETÖ soruşturması kapsamında soruşturmalar ve ihraçlar devam ediyor. Bugüne kadar Teşkilat’tan ihraç edilenlerin sayısı 130’a ulaştı. Bundan sonra da ihraçların devam edeceği Teftiş Kurulu’nda soruşturmaları devam edenlerin incelemeleri tamamlanıp raporları hazırlandıktan sonra dosyalarının savcılığa gönderileceği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ