Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Bylock yazılımını geliştiren eski TÜBİTAK yöneticisi yakalandı

        Kütahya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, kriptolu mesajlaşma sistemi olan 'Bylock' yazılımını geliştiren ekibin içerisinde olduğu iddiasıyla gözaltına alınan eski TÜBİTAK üst düzey yöneticisi Mesut Yılmazer tutuklandı.

        TÜBİTAK üst düzey yöneticisi 46 yaşındaki Mesut Yılmazer, Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından, adliyeye sevk edildi. Yılmazer, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        TEHDİT ETTİ

        Bu arada, zanlının yanında taşıdığı çantada çok sayıda örgütsel evrak ve doküman ele geçirildiği belirtildi. Mesut Yılmazer'in polisteki ifadesinde, "Siz beni sorgulayamazsınız. Yakında hepiniz tutuklanacaksınız ve bunların hesabını vereceksiniz" dediği öne sürüldü.

        TREN YOLU ÜZERİNDE YAKALANDI

        Kütahyaİl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri Mesut Yılmazer'in (46), Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki bir yakınının evinin bodrumunda saklandığı bilgisine ulaşmıştı.

        Söz konusu adrese operasyon düzenleyen KOM ve Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kaçmaya çalışan Yılmazer'i evin yakınındaki tren yolu üzerinde yakaladı.

        Zanlının yanında taşıdığı çantada çok sayıda örgütsel evrak ve doküman ele geçirildiği bildirildi.

        Kriptolu mesajlaşma sistemi olan "Bylock" yazılımını geliştiren ekibin içerisinde olduğu iddia edilen Yılmazer'in, geçmişte bir dönem FETÖ'nün ''İzmir il imamlığı'' görevinde de bulunduğu öne sürüldü.

        İHA-AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ