Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Bedava geçmek için köprüye park ettiler

        KurbanBayramı tatili nedeniyle otoyol ve Fatih Sultan Köprüsü ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde ücretsiz geçiş dün gece yarısından itibaren başladı. Saat 00.00’a dakikalar kala bazı sürücüler yollarına devam ederken ücretsiz geçişten faydalanmak isteyen kimi sürücüler de araçlarını sağa çekerek saatin 00.00 olmasını beklediler. Sürücüler, 15 Temmuz Şehitler ve FSM Köprüsü gişelerinden önce yol kenarında ücretsiz geçişin başlamasını beklerken saat 00.00’da gişelerin üzerine “Geçişler ücretsizdir. İyi bayramlar. Ulaştırma Bakanlığı” yazısı asıldı.

        OTOGAR HER YIL AYNI

        Kentte her bayram öncesi yaşanan trafik yoğunluğu cuma gecesinden başladı ama ücretsiz geçişlerle yoğunluk dün daha da katlandı. Vatandaşlar Büyük İstanbul Otogarı’na akın edince biletler tükendi, otobüs firmaları ek seferler başlattı. Yolcu aldıktan sonra otogardan çıkmak için gişelerde sırada bekleyen otobüs şoförleri ise trafik yoğunluğundan şikâyetçi olurken otogar giriş çıkışında araç trafiğinin kilometrelerce uzadığı görüldü.

        Tatilcilerin şehir dışına çıkmasıyla birlikte İstanbullular da rahat bir nefes aldı. TEM Otoyolu ve E-5 Karayolu’nun boş olmasını fırsat bilen sürücüler trafiğin keyfini çıkarttı. Ana ve ara arterlerde de trafikte herhangi bir yoğunluk yaşanmazken, vatandaşlar Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılmasıyla trafiğin rahatladığını belirtti. Tatilcilerin İstanbul’dan çıkmasının ardından havanın güneşli olmasını fırsat bilen vatandaşlar, Taksim Meydanı’nda gezintiye çıktı.

        Cevdet Ergen, “Yakında okullar açılıyor. Bu sakinlik kısa sürecek ama yine de biz İstanbul’da kalanlar için büyük keyif. Yavuz Sultan Selim Köprüsü de trafiği rahatlattı. Bilhassa Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde bayağı bir rahatlama oldu. Vatandaşların gitmesi de rahatlattı, her yaz böyle oluyor. Toplu taşımalar da gayet boş. Eskiden balık istifi gibiydi” dedi.

        Torunuyla birlikte meydana gelen Selahattin Akçam ise “İstanbul şu anda rahat, boşaldı. Biz de rahatladık ve tadını çıkartacağız. Torunu da aldım geldim. Hazır İstanbul boşalmışken gezeceğiz” diye konuştu.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ