Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker aile mezarlığını ziyaret etti

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, aile mezarlığına patlayıcı tuzaklanmasına ilişkin, "Buraya geleceğimi düşünenler, hesap edenler, bu kadar kalabalığın olduğunu da biliyordu. Dolayısıyla benimle beraber aslında bu kalabalığa, bu toprakların evlatlarına da bu hain katliam planını yapmışlar" dedi.

        Kurban Bayramı dolayısıyla memleketi Diyarbakır'ın Bismil ilçesinin Tepe Mahallesi'ne gelen Eker, beraberinde Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar ve eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ile aile mezarlığını ziyaret etti.

        Yakınları ve hemşehrilerinin yoğun ilgisi ile karşılanan Eker, anne, baba ve ağabeyi ile diğer yakınlarının mezarları başında dua etti.

        Mezarlıkta toplanan vatandaşlar, Türk bayrağı açarak terör örgütü PKK'ya tepkilerini dile getirdi.

        Aile mezarlığının patlayıcı tuzaklanan ve tespit edilerek imha edilen bölümünde incelemelerde bulunan Eker, burada yaptığı açıklamada, aile kabristanın yaklaşık 30 bayramdır aralıksız her bayram arifesinde ziyaret ettiğini söyledi.

        Eker, "Günümüz, tarihimiz, saatimiz belli. Buraya geldiğimizde akrabalarımız da buraya gelirler. Aslında bir manada onlarla bayramlaşmayı da burada yaparız. Burada çocuklar, kadınlar her yaşta akrabalarım hemşehrilerim, çocukluk arkadaşlarım olur." dedi.

        "BU TOPRAKLARIN EVLATLARINA DA HAİN KATLİAM PLANINI YAPMIŞLAR"

        Eker, annesi ve ağabeyinin mezarının arasına ve çevresine beş noktada sekiz tane 12 kilogramlık tüp içerisine bomba düzeneği konulduğunu hatırlatarak bin 700 metre kablo döşendiğini aktardı.

        Mezarlık yoluna da bomba tuzaklandığını dile getiren Eker, toplamda 640 kilogram patlayıcının mezarlığa yerleştirildiğini kaydetti.

        Eker, mezarlığa geleceğinin bilindiğine işaret ederek şöyle konuştu:

        "Bugün ne kadar kalabalık varsa Ramazan Bayramı'nın arifesinde de geçen yıl Kurban ve Ramazan bayramlarında da yine aynı kalabalık vardı. Buraya geleceğimi düşünenler, hesap edenler, bu kadar kalabalığın olduğunu da biliyordu. Dolayısıyla benimle beraber aslında bu kalabalığa, bu toprakların evlatlarına da bu hain katliam planını yapmışlar."

        "PKK ZİHNİYETİ, EN BÜYÜK ZARARI KÜRTLERE VERDİ"

        Terör örgütü PKK'ya tepkisini vurgulayan Eker, şunları söyledi:

        "Kürt vatandaşlarımızın örfünde, adetinde, geleneğinde, göreneğinde böyle rezilce, haince, alçakça katliam planları olmaz. Bunu yapan teröristler ve PKK zihniyeti, en büyük zararı bugüne kadar hep Kürtlere verdi, şu anda da Kürtlere zarar vermeye devam ediyor. DAEŞ nasıl bütün Müslümanlara zarar veren bir örgüt ise FETÖ bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına zarar veren bir örgüt ise, PKK da başta Kürtler olmak üzere bütün vatandaşlarımıza düşmanlık yapıyor, bunu da çok haince yapıyor çok alçakça yapıyor. Bunların ne Kürtlük ne de Kürtlerin dini, örfü, adeti ve değeri ile hiçbir ilişkisi yok. Bunlar değer düşmanı. Canımız Allah'ın emanetidir. Cenabıallah bir gün er veya geç bu emanetini alacak. Can onundur, o alır, o verir."

        "KURDUKLARI HAİN TUZAKLARIN İÇERİSİNDE BOĞULACAKLAR"

        "Masum çocukların, günahı olmayan kadınların hayatına kastetmek canice, sözlüklerde karşılığı olmayan şekilde ahlaksızlığın, rezilliğin, onursuzluğun ve şerefsizliğin duygusudur. Bunu buradan sizler aracılığıyla ifade etmek istiyorum." diyen Eker, şöyle devam etti:

        "Milletimize bayramları zehir etmeyi ahdetmiş olan bu hain örgütlerin ve örgüt mensuplarının kesinlikle başkalarının uşaklığını maşalığını yaptıkları da açıktır. Bunlar Türkiye düşmanlarının hizmetçiliğini ve maşalığını yapıyorlar. Kürtlerle ve Kürtlük ile bunların bir ilişkisi, bağı olamaz. Evet örgüt mensuplarının bir kısmı Kürt olabilir ama bunlar asla Kürtleri temsil etmezler, bunlar sadece kendi örgüt üyelerinin temsilcisidirler. İstanbul, Ankara, Anadolu'da, her yerde vatandaşlarımız, Kürt, Türk hepsi bir arada. Birbiriyle ilgili hiçbir sorunları dün de olmadı, bugün de yok, Allah'ın izniyle yarın da olmayacaktır. Bunlar kurdukları hain tuzakların içerisinde boğulacaklar."

        Eker, 8 yıl önce ebediyete intikal eden herkesin iyi bildiği Anadolu'nun bir Kürt kadını olan annesinin mezarının etrafına bombaların döşenmesinin bu milletin evlatlarında, Kürt kardeşlerinin vicdanlarında nasıl bir karşılık bulduğunu ve nasıl duygular uyandırdığını bildiğini aktardı.

        Bu kadar değer ve din düşmanlığının ancak hain örgüt ve mensuplarınca yapılabileceğine işaret eden Eker, arife günü mezarlığa gelebilecek kadın, çocuk, yaşlı yüzlerce insanın ölümüne sebebiyet verecek şekilde hain bir katliam planı yapıldığını anlattı.

        Eker, "Bunlar demek ki Türkiye'ye bunu yaşatmak istiyorlardı. Allah milletimizin bütün fertlerini bu hain ve zalimlerin şerrinden korusun. Bunu yapanlar, bu milletin değerlerine savaş açmış olanlar, bunların vatandaşlarımızın dini duygularına da saygısı yok. Burada Şeyh Muhammed'in türbesi de var." diye konuştu.

        Herkesin sesini yükselterek hain terör örgütünün alçakça tavırlarını, askere, polise, koruculara ve sivil vatandaşlara yönelik gerçekleştirdikleri hain eylemleri kınadığını, karşı durduğunu yüksek sesle söylemesi gerektiğine dikkati çeken Eker, yüksek sesle söylenmediği zaman bu tür hain eylemleri yapmaya devam edeceklerini belirtti.

        Eker, Allah'ın herkesi onların şerrinden korumasını, birlik ve beraberliği korumasını dileyerek, FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiği darbe girişiminin nasıl birlik ve beraberlik içerisinde önlendi ise PKK, DAEŞ ve PYD ile Türkiye'ye karşı olan şer odaklarına karşı da beraber ele ele durulacağını bildirdi.

        Tüm İslam aleminde barış, huzur ve kardeşlik temennisinde bulunan Eker, "İslam aleminin barışını bozmak için görevlendirilmiş maalesef FETÖ, DAEŞ, PKK ve PYD gibi organizasyonlar en çok Müslümanlara zarar veriyor." görüşünü kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ