Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İslahiye'de askeri araç ve personel sevkiyatı

        İstanbul'un Maltepe İlçesi'nde konuşlu 2'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan bayramın ikinci gününde de Gaziantep'in İslahiye İlçesi'ne sevkiyat devam etti. Bugün demiryolu ile 58 askeri araç ve 120 personel ilçeye sevk edildi. Bu arada ilçeye gelen bir aile, asker oğullarına sürpriz yaparak, tren garında bayramlaştı.

        15 Temmuz darbe girişimi sonrası askeri birliklerin kent dışına taşınması kararı üzerine 2'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı General Nurettin Baransel Kışlası'ndaki zırhlı araç ve personelin Suriye sınırındaki Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde konuşlu 106'ncı Topçu Alay Komutanlığı'na sevk edilmesine başlandı.

        27 Ağustos'ta başlayan sevkiyat dün olduğu gibi bayramın ikinci gününde de devam etti. İstanbul'dan demir yoluyla sevk edilen; 58 araçlık konvoy ile 120 personel sabah saatlerinde İslahiye'ye ulaştı.

        İslahiye Garı'nda vagonlardan indirilen araçlar, askeri inzibat eskortu eşliğinde konvoy halinde 106'ncı Topçu Alay Komutanlığı'nın Alpay Başaran Kışlası'na götürüldü.

        Son sevkiyatla birlikte ilçeye 27 Ağustos'tan bu yana 90 tank, 15 Fırtına obüsü, 43 zırhlı personel taşıyıcı, 96 askeri araç ile 300 askeri personel ulaşmış oldu.

        Bugünkü sevkiyatta Kahramanmaraş'ta oturan Ercan Kılavuzlu ve ailesi İstanbul'dan demiryolu ile ilçeye gelen oğulları onbaşı Ejder Kılavuz'luya sürpriz yaptı. Komutanların izniyle Kılavuzlu ailesi fertleri, ilçeye gelen oğulları Ercan Kılavuzlu ile görüştü.

        Ailesini karşısında görünce şaşıran asker, babası, annesi ve yakınları ile bayramlaşarak hasret giderdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ