Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Milli Savunma Bakanı Fikri Işık: Türk Silahlı Kuvvetleri dünyanın en iyisi haline gelecek

        Kocaeli'de bayramlaşma törenlerine katılan katılan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "FETÖ belasından kurtulan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin nasıl büyük başarılar elde ettiğini hepimiz görüyoruz" dedi.

        Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'nin İzmit ilçesinde AK Parti Kocaeli Teşkilatı ve 26. Geleneksel Kent Bayramlaşması törenlerine katıldı. Törenlere Bakan Işık'ın yanı sıra Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karasomanoğlu, ilçe belediye başkanları, parti yönetimi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        İlk olarak AK Parti Kocaeli Başkanlığı'nda konuşan Bakan Işık, Türk ordusunu dünyanın en güçlü ve en demokratik ordusu haline getireceklerini söyledi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeniden yapılandırılarak daha güçlü hale getirileceğini söyleyen Bakan Işık, "Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye'nin varlığı için, bekası için olmazsa olmazdır. Demokrasinin işleyişi için de mutlaka demokratik kontrolün tam olarak sağlanması gereken kurumdur. Bunun birini diğerine feda edemeyiz. Hem ordumuzu bölgenin, hatta dünyanın en güçlü ordusu haline getireceğiz hem de bunu yaparken ordunun üzerindeki demokratik denetimi de ihmal etmeyeceğiz. Türkiye maalesef bugüne kadar bu konuda biraz ihmalkar davranmıştı. Şimdi kanun hükmünde kararnameler ile bunu sağlıyoruz. Artık ordunun üzerindeki demokratik denetim mekanizmaları çok daha işler hale geliyor. Yeni süreçte ordumuz içerisindeki asker ve sivillerimiz daha iç içe çalışacaklar. Ben inanıyorum ki bundan da Türkiye kazanacak" dedi.

        "FETÖ KAMU KURUMLARINDAN JİLET GİBİ KAZINACAK"

        Bir yandan da kararlılıkla terör örgütüyle mücadeleyi sürdüreceklerini ifade eden Bakan Işık, "FETÖ'nün devletin tüm kurumlarından adeta jiletle kazınır gibi kazınmadan bizim görevimiz bitmiş olmayacak. Bu konuda da hiçbir kurumun en ufak bir gevşeklik göstermesi kabul edilemez. Bu noktada her birimizin üzerine düşen çok ağır yükler var" diye konuştu.

        "FETÖ'DEN KURTULAN ORDU BAŞARIYLA İLERLİYOR"

        FETÖ ile mücadelenin devletin bekası, milli güvenlik mücadelesi olduğunu kaydeden Bakan Işık, "Bakın bu beladan kurtulan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Cerablus'taki operasyonlarda çok büyük başarılar elde ettiğini hepimiz biliyoruz. Türkiye'nin milli güvenliğine açık ve yakın tehdit oluşturan DAEŞ'ten Türkiye'nin sınırlarının ne kadar hızla temizlendiğini hepimiz gördük. Türkiye kendisine meydan okunacak bir ülke değildir" şeklinde konuştu.

        28 belediyeye kayyum atanmasının terör örgütünün finansman kaynaklarını kesmeye yönelik olduğunun altını çizen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bu mücadeleden rahatsız olanlara rağmen kararlılıkla çalışmaları sürdüreceklerini ifade etti.

        Bakan Işık, daha sonra CHP, MHP'li parti milletvekilleri ve temsilcilerinin de katıldığı 26. Geleneksel Kent Bayramlaşması'na katılarak Kocaeli halkı ve protokolü ile bayramlaştı.

        Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanlığını ziyaret etti.
        Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanlığını ziyaret etti.

        "DARBENİN BASTIRILMASINDA ASKERİN PAYI BÜYÜK"

        Işık, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da asker elbisesi giyen hainlerin darbe girişiminin bastırılmasında vatan, millet ve demokrasiye bağlı kahraman askerlerin büyük rolü olduğunu dile getirdi.

        "Onlara bu mücadelelerinde başarılar diliyoruz. Allah esirgesin, korusun diyoruz. Diğer yandan da sınırların güvenliğini sağlamak ve DAEŞ tehdidini ve PYD, PKK tehdidini sınırların ötesinde de engellemek için yürütülen sınır ötesi harekat var. Onların da bayramlarını tebrik ediyoruz. TSK, milletinin emrinde olmaya devam edecek. Biz de TSK'nın çok daha güçlü, caydırıcı, çok daha yüksek, ülkemizin ve milletimizin esenliğini, sınırlarımızın güvenliğini sağlamak noktasındaki çalışmalarına daha fazla destek vereceğiz."

        "OPERASYONLAR TSK'NIN MORALİNİ YÜKSELTTİ"

        Sınır ötesi operasyonun milletin TSK'ya duyduğu güvenin boş olmadığını bir kez daha gösterdiğini anlatan Işık, "TSK'nın ne kadar güzel operasyonlar, ne kadar başarılı operasyonlar yaptığını hep birlikte bir daha gördük. TSK için de büyük bir moral oldu. Operasyonlar TSK'nın moralini de yükseltti." ifadelerini kullandı.

        "BATI MEDYASI 15 TEMMUZ KAHRAMANLARINI GÖRMEZDEN GELMİŞTİR"

        Işık, Kocaeli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve kent konseyinin işbirliğinde düzenlenen 26. Kent Bayramlaşması'nda yaptığı konuşmada ise "Tankın üzerine çıkan Yeltsin'i kutsayan Batı medyası maalesef Türkiye'deki 15 Temmuz kahramanlarını görmezden gelmiştir." dedi.

        Bakan Işık, "Tarihimizin bize öğrettiği en temel gerçek, bu millet birliğini ve beraberliğini koruduğu sürece bu milletin sırtını kimse yere getiremez." ifadelerini kullandı.

        İHA - AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ