Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay: Kürt kardeşlerimizle konuşmak için aracıya ihtiyaç duymayız

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Biz Kürt kardeşlerimizle konuşmak için aracıya ihtiyaç duymayız. Kürtler bizatihi biziz. Bu devlet Kürtlerin devletidir." dedi.

        Aktay, AK Parti il teşkilatı tarafından bir düğün salonunda düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, hedeflerinin insanların onurlu bir biçimde yaşaması, adalet, fakir fukaranın ekmek yemesi, ülke, bölge, İslam aleminin kalkınması ve son yüz yıl içerisinde yaşadığı esaretten kurtulması olduğunu belirtti.Hiçbir zaman hedeflerinin insanların hak ve hürriyetine, mahremiyetine tecavüz etmek olmadığını kaydeden Aktay, "Baştan beri ortaya koyduğumuz hedef insanlara hizmettir." ifadesini kullandı.

        Darbe girişimi gecesi bazı mihrapların pusuda olduğuna vurgu yapan Yasin Aktay, "Darbe gecesi bazı mihraplar, o darbeyi satın almışlardı, tahmin etmişlerdi ve o darbeyi biliyorlardı. O darbe teşebbüsü gerçekleştiği zaman da pusuya yattılar. Allah muhafaza darbe başarılı olsaydı, yayınlayacakları tebrik mesajlarını bile hazırlamışlardı." diye konuştu.

        Terör örgütlerinin akıllarını başlarına devşirmelerini beklemediklerini ifade eden Aktay, sözlerini şöyle sürdürdü:"Kürt kardeşlerimizin bizden bir şey istediği zaman bizimle oturup konuşması yeterlidir. Biz Kürt kardeşlerimizle konuşmak için aracıya ihtiyaç duymayız. Kürtler bizatihi biziz. Bu devlet Kürtlerin devletidir. Diyorlar ki, herkesin devleti var, niye Kürtlerin yok? Türkiye Cumhuriyeti devleti aynı zamanda Kürtlerin de devletidir. Aslında Kürt devleti deyip başka mihrapların oyuncağı olan devletler, Kürtlerin devleti olmaz zaten. Öyle bir devlet Kürtlerin düşmanı olur, Kürtleri asimile eden olur. Şimdiye kadar kendilerini Kürtlerin temsilcisi olarak görüp silaha sarılanlar, bu siyaseti güdenlerin Kürtlerle ne kültürel ne inanç ne dil anlamında hiç alakası olmadı."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ