Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç: FETÖ terör örgütü ile mücadelemiz devam edecek

        Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, terör örgütü FETÖ ile mücadele kapsamında "Tüm bakan arkadaşlarımız kendilerine bağlı olan kurumlarda gece gündüz çalışıyorlar. Birçok yerden birçok bilgi geliyor." dedi.

        Kılıç, 'FETÖ terör örgütü ile bizim mücadelemiz yılmadan, usanmadan, bıkmadan devam edecek. Neyin ne olduğunu çok iyi araştıracağız imza bir sorumluluktur. Neyin altına imza attığımızı bilerek imza atıyoruz. İnceliyoruz tüm bakan arkadaşlarımız kendilerine bağlı olan kurumlarda gece gündüz çalışıyorlar. Birçok yerden birçok bilgi geliyor. Savcılıklar, hukuk ile beraber çalışıyoruz." dedi.

        Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ile partisince düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

        AK Parti İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen programda partililere seslenen Kılıç, tüm Müslüman aleminin mübarek Kurban Bayram'larını tebrik etti.Türkiye'de kısa süre önce yaşanan olayları unutmayacaklarını ancak o güne takılıp kalmayacaklarını belirten Bakan Kılıç, Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine kararlılıkla yürümeye devam ettiğini kaydetti.

        Türkiye'nin istedikleri büyüme oranında olmasa da birçok gelişmiş ülkeden daha çok büyüdüğünü anlatan Kılıç, "Şu andaki durumumuz ve dünya ekonomisinin durumuna baktığımız zaman, Türkiye'de 45-50 gün önce yaşadığımız durumlara baktığımız zaman iyi bir noktadayız. Daha iyi olacağız. Bir olarak, beraber olarak, çok daha iyi bir noktada olacağız." dedi.

        VAN'DA TERÖR SALDIRISI

        Van'daki terör saldırısına da tepki gösteren Kılıç, hain terör örgütünün bayramın birinci günü 46'sı sivil, 50 kişinin yaralandığı bir saldırı gerçekleştirdiğini belirterek, "Bunların arkasına sığınanlar, bu bölücü terör örgütüne destek vermek için açıklama yapanlar ben açık açık söylüyorum en az onlar kadar alçaktır. DEAŞ Avrupa'nın her hangi bir yerinde Türkiye'nin herhangi bir yerinde terör saldırısı yaptığı zaman kınayanlar bu terör örgütü terör saldırı yaptığında nerede? Peki Avrupa Parlamentosu'nun içerisinde bölücü terör örgütünün sergi açmasına izin verenler Türkiye'ye geldiğinizde farklı konuşuyorsunuz." diye konuştu.

        Bakan Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çin'deki G20 Zirvesi'nde FETÖ terör örgütünü anlattığını anımsatarak, "Daha öncede defalarca anlatıldı. Avrupa'daki dostlarımıza bunların ne olduğunu defalarca anlatıldı. Buradan tekrar söylüyorum. Özellikle Almanya'daki siyasilere sesleniyorum. Almanya'daki hukukçulara sesleniyorum. 24-25 okulları var orada. Şunların bir mali yapısını incelesenize. Neymiş 'biz orada herhangi birini inceleyemezmişiz', öyle diyorlar kendileri. Ben size açık seçik birşey diyorum. Alman kanunlarına göre Almanya'da faaliyet gösteren bu okulların Alman kanunlarına uygun hareket edip etmediğini inceleyin, çok basit." ifadelerini kullandı.

        "FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ İLE MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK"

        Bakan Kılıç, FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurgulayarak şöyle konuştu:

        "Bu FETÖ terör örgütü ile bizim mücadelemiz yılmadan usanmadan bıkmadan devam edecek. Sayın Cumhurbaşkanımız da Sayın Başbakanımız da dile getirdi. Neyin ne olduğunu çok iyi araştıracağız imza bir sorumluluktur. Neyin altına imza attığımızı bilerek imza atıyoruz. İnceliyoruz tüm bakan arkadaşlarımız kendilerine bağlı olan kurumlarda gece gündüz çalışıyorlar. Birçok yerden birçok bilgi geliyor. Savcılıklar, hukuk ile beraber çalışıyoruz. Elinizde bir bilgi var ise çıkıp da şunu söylemeyin, 'şöyle biliyorum, böyle biliyorum, öyle yapmayın' savcı orada, git ver bilgisini biz de işlemini yapalım. Savcılar bizimle çalışıyor, hukukçular bizimle çalışıyor, emniyet bizimle çalışıyor. İstihbarat, askeriye bizimle çalışıyor. Tüm evraklar bizim önümüzde, biz bilgi ile hareket etmek zorundayız. Ne dedi Sayın Cumhurbaşkanımız, 'acımayacağız ama adil olacağız'. Biz bunu yapacağız. Bizim kimseye acımak gibi bir derdimiz yok. Bu millete bu devlete ihanet edenleri biz mi acıyacağız? Acımayacağız ama adil olacağız. Bunun da altını çizerek söylüyorum iyi araştıracağız. Bizim kimseye acıma müsamaha gösterme gibi bir düşüncemiz asla ve asla olamaz. Ama hukuk olacak adil olacağız. Bakın kaç kişiyi uzaklaştırdık memuriyetine son verildi. Biz bunları oturup inceleyerek yaptık. Gelen bilgiler ışığında emniyetten, istihbarattan gelen bilgiler ile yapıldı ve yapılmaya devam edecek. Biz şu anda hükümet sorumluluğu taşıyoruz. Bizim millete karşı sorumluluğumuz var."

        BELEDİYELERE YAPILAN GÖREVLENDİRMELER

        Çıkarılan kanun ile 28 belediyelere görevlendirme yapıldığını da kaydeden Bakan Kılıç, eleştirilere şöyle yanıt verdi:

        "Şimdi birileri çıkmış 'neden kayyum atandı' diyor? Bunlar çukur açtı belediye kamyonuna bomba yükledi. Belediyenin binasından ambulansa ateş etti. Belediyenin kaynağını Kandil'e aktardı. Aktarmaya çalıştı. Ne yapacaktık biz seyredecek miydik? Kayyum atananlara demokratik hakları ihlal ediliyor. İnsan öldürülüyor insan yaşam haklarına son veriliyor sen hangi haktan bahsediyorsun ya hangi demokrasiden bahsediyorsun yurtdışından gelip bir yere oturup da iki tane brandayı astın geri kalan kaynağı Kandil'e aktardın sen belediye başkanı mısın? değilsin. Teröre yataklık yapan birisisin, çekil git. Kanun önünde hesabını ver. Geldiğin ülkede bunu yapsan anında götürürler seni Cizre belediye başkanından bahsediyorum. Hadi götür bakalım sana o devletin verdiği bir Euro'yu yasa dışı bir örgüte aktar bakalım anında alırlar götürürler. Biz ne yaptık bu milletin kaynağını parasını onurunu şerefini haysiyetini taşımak ile yükümlü olanlar taşımayınca, biz de gereğini yaptık ne oldu çöpler toplanıyor belediyecilik hizmetleri yapılıyor. Fena mı oluyor."

        Bakan Kılıç, DAEŞ, PKK, El Nusra, YPG, PYD ve FETÖ'nün amacının aynı olduğuna işaret ederek, "Bunların hepsinin amacı belli, bunlara karşı bir olacağız, beraber olacağız. Üzerimizde ağır bir sorumluluk var. Bu millet bize ağır bir sorumluluk yükledi. 15 Temmuz gecesi dedi ki 'gidin ve geleceğimizi teminat altına alın'. Bu bir istiklal mücadelesidir. Bunu kimse başka türlü görmesin ama gündelik hayatımıza çalışmalarımıza en iyi şekilde deva edeceğiz. Ticaretlerimizi esnaflar, esnaflığını bizler vekil ve yürütme kurulu içerisinde olarak kendi kurumlarımızda en iyi şekilde görevimizi yapacağız. İnce bir araştırmanın yoğun bir çalışmanın sonunda verdiğimiz kararlar var. Bu kararların da uygulamasını yapıyoruz devam edeceğiz. Buna bu kararlılıktan geri durmak yok. Canımıza mal olursa canımızla. Bizler bunu yapmaz isek ülkemizin geleceğini karartacaklardı hala çabalayanlar var. Ama onlar asla başarılı olamayacak." diye konuştu.

        "15 TEMMUZ ÖNCESİNDEN DAHA AĞIR BİR SORUMLULUK"

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, bayramlar gibi özel günlerde beraber olmanın çok kıymetli olduğunu vurgulayarak, bu birlik ve beraberliğin her zaman daim olması temennisinde bulundu.

        Kısa sürede birçok badire atlattıklarını ancak birlik ve beraberliklerinin bozulmadığını anlatan Karaaslan, yaşanan süreçte amacın insanları birbirine düşürmek olduğunu kaydetti.

        Karaaslan, "Aslında bugün bir arada olmaktan alıkoymaktı amaç. Bizi konuşabilmekten hatta yaşama özgürlüğümüzü elimizden almaktan ve bizi bu hayatta var olmaktan koparmaktı amaç." dedi.

        Karaaslan, kirli oyunların içinden hep birlikte çıktıklarını belirterek, "Ne yazık ki bitmiş değil, bitmeyecek de çünkü bu coğrafyada hiçbir şey kolay olmadı bugüne kadar olmayacak da. Bunu biliyoruz. Ama zaten bunun bize yüklemiş olduğu sorumlulukla ve imanla yolumuza devam ediyoruz. Belki bizi bu kadar güçlü kılan bu. Bu kadar yoğun terör saldırısı, ya da bir darbe girişimi, yada bu kadar kanlı odakların işbirliği, ya da seçimler bunların hepsi bir ülkede yaşanıyor. Fakat o ülke hamd olsun çok farklı başarılara çok büyük projelere imza atmaktan geri durmuyor." diye konuştu.

        Televizyona baktığında şaşırdığını aktaran Karaaslan, şöyle konuştu:

        "Bir ülke düşünün bundan iki ay kadar önce kendi ordusunun içinde örgütlenmiş o terör yapısıyla kanlı bir darbe geçirmiş, aynı ülke şanlı kahraman Türk ordusuyla şimdi sınır ötesi bir operasyon gerçekleştirmekte. Bir ülke düşünün aslında o günkü adıyla Boğaziçi Köprüsü şimdi adıyla Şehitler Köprüsü önü kesilmek suretiyle, aslında Türkiye'nin önü kesilmek istenmiş. Ama aynı ülkeyi düşünün 45-60 gün sonra dünyanın en büyük, en uzun, en geniş köprü 3. köprü Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açabilmiş. Şükürler olsun iyi bu ülkenin bir vatandaşıyız bizlerde. Ama bu ülkenin vatandaşı olmanın sorumluluğu artık 15 Temmuz öncesinden daha ağır bir sorumluluk."

        Konuşmaların ardından Kılıç ve Karaaslan, partililerle bayramlaştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ