Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Binali Yıldırım'dan şehit ailesinde taziye telefonu

        Başbakan Binali Yıldırım, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında muhalifler ile DAEŞ terör örgütü arasında Tell El Hava bölgesinde yaşanan çatışmalarda bir tankın isabet alması sonucu şehit olan 23 yaşındaki Uzman Er Burak Karakoç'un ailesine başsağlığı diledi.

        AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Pasinler ilçesine bağlı Korucuk Mahallesi'nde defnedilen Karakoç'un ailesine taziye ziyaretinde bulundu.Aileyle bir süre sohbet eden Ilıcalı, şehidin kız kardeşi Nurgül Karakoç'u cep telefonuyla Başbakan Yıldırım ile görüştürdü.

        Milletvekili Ilıcalı ve şehidin kız kardeşi Nurgül Karakoç, Başbakan Yıldırım'a, köyün terörist başı Fetullah Gülen'in köyü olarak anılmasını istemediklerini belirterek, köye şehit Burak Karakoç'un isminin verilmesini talep etti.Başbakan Yıldırım'da ailenin ve belediye yönetiminin alacağı kararın arkasında olduklarını belirtti.Daha sonra şehidin kız kardeşi Karakoç, Yıldırım'a ağabeyinin darbeden önce ve darbeden bir gün sonra "vatan, millet ve bayrak" üzerine yazdığı şiiri okudu.Şiirin ardından Başbakan Yıldırım, Karakoç'a "Allah onu makamların en yücesiyle şereflendirdi. Allah onun şefaatine mazhar olmayı bizlere de nasip eylesin. Bütün yakınlarının acısını paylaşıyoruz." dedi.Karakoç ise taziye dileklerinden dolayı Yıldırım'a teşekkür etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ