Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MHP, kongrelerde FETÖ ve imaj temizliği yapacak

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, 1 Kasım seçimlerinden sonra seçimli olağanüstü kurultay yapılabilmesi için tüzük değişikliği isteyen parti içi muhaliflere verdiği, 18 Mart 2018 olağan kongre randevusu için resmi takvim işliyor. 9 Ekim’de ilçe kongreleri ile süreç başlayacak. Kongrelerin, iki önemli hesaplaşmaya sahne olması bekleniyor. Olağanüstü kongre taleplerine, “Olağan kongremiz, 18 Mart 2018’de. Sözü olan oraya gelsin” mesajı ile karşılık veren ve tabanı yatıştırmaya çalışan Bahçeli, darbe girişimi sonrası Meral Akşener’in ihracıyla etkisi büyük ölçüde kırılan parti içi muhaliflere karşı teşkilatlarda da kılıçları çekecek.

        Partinin mahkemeye verilmesi ve genel merkez inisiyatifi dışında kongre toplanmasına önayak olan Akşener ile birlikte hareket eden üçlü Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan’a olağan kongre sürecinde şans tanınmıyor. Bu süreçte muhaliflere destek veren, partinin “mahkeme kapıları”na düşmesine neden olan muhaliflerin teşkilattan atılması bekleniyor. Bu nedenle olağanüstü kongre sürecinde imza vererek ve kongreye giderek deşifre olan isimlerin tasfiyesine kesin gözüyle bakılıyor. Kongrelerde, yeni teşkilatlar oluşturulurken FETÖ’nün partiye sızma girişimlerine karşı da yerelde titiz bir ayıklanma yapılacak.

        Bir süre önce il başkanlarını Ankara’da toplayan Bahçeli’nin, “FETÖ tehlikesinin boyutları ortaya çıktı. Yüzde 100 güvenmediğiniz isimleri partiye getirmeyin” talimatı doğrultusunda yeni teşkilatlar oluşturulacak. Tanınan ve bilinen ülkücülerin bu süreçte inisiyatif alması sağlanacak.

        SALİHAÇOLAK/ANKARA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ