Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Turistlerin dikkati caretta carettayı kurtardı

        Bodrum'un Havaisi olarak bilinen ilçeye 9 mil mesafedeki Orak Adası'na demirleyen yatlardan birinin çıpa demirine sıkışan caretta caretta olduğunu gören turistler, az ilerdeki başka bir teknedeki dalgıçlardan yardım istedi.

        Yaklaşık 17 metre derinlikte sıkışan ve hareket edemeyen 70 cm uzunluğunda ve yaklaşık 80 kilogram ağırlığındaki caretta caretta, sıkıştığı yerden yatın kaptanının yardımı ile çıpa demirinin boşluğu alınarak dalgıçlar tarafından kurtarılarak, doğal ortamına bıraktı.

        Olayın tanıklarından olan ve Gaziantep'ten bayram tatili için Bodrum'daki yakınlarının yanına geldiği öğrenilen ve olayın tanıklarından olan 35 yaşındaki asansör teknisyeni Ercüment Tekgöz, "Caretta carettayı kurtarılmasını sağladığımız için mutlu olduk. Bugün Orak Adası sahilinde bazı arkadaşlarda carattelarla yüzdü. Ancak, basından okuduğumuz gibi caretta carettaların herhangi bir saldırı ile karşılaşmadık. Isırılan da olmadı. Caretta carettalara yem atılmaması konusunda da zaten tekne kaptanları uyarılarda bulunuyor" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ