Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Karadeniz’de boğulan 3 kardeş toprağa verildi

        Samsun'daserinlemek için girdikleri denizde boğularak hayatını kaybeden 23 yaşındaki Hidayet Atmaca, kardeşleri 17 yaşındaki Celil Atmaca ve 15 yaşındaki Muhammet Atmaca, bugün gözyaşları içerisinde Ayvacık İlçesi'nde toprağa verildi.

        3 oğlunu kaybeden anne Asiye ve baba Ünal Atmaca, cenaze töreninde sinir krizi geçirirken, iki ay önce evlenen Hidayet Atmaca'nın eşi 20 yaşındaki Emet Atmaca da bayıldı.

        Konya’da oturan 41 yaşındaki Ramazan Dursun ve 38 yaşındaki eşi Helime Dursun, Kurban Bayramı tatili için Samsun Çarşamba’da oturan kızları Emet Atmaca ve damatları inşaat işçisi Hidayet Atmaca'nın yanına geldi. Hidayet Atmaca, misafir olarak gelen kayınpederi ve kayınvalidesini, yanına eşi ve kardeşleri Celil ile Muhammet Atmaca'yı da alarak Atakum İlçesi'nde denize götürdü.

        Denizevleri Mahallesi’nde serinlemek için denize giren Helime Dursun, Hidayet Atmaca, Celil Atmaca ve Muhammet Atmaca dalgaların arasında kayboldu. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen Deniz Şube Müdürlüğü’ne bağlı Sualtı Grup Amirliği, Büyükşehir Belediyesi ve Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıçları Helime Dursun, Hidayet Atmaca, Celil Atmaca ve Muhammet Atmaca’yı denizden çıkardı. Yapılan ilk müdahalenin ardından 4 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Hidayet Atmaca, Celil Atmaca ve Muhammet Atmaca kardeşler yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatlarını kaybetti.

        Atmaca kardeşler için bugün Samsun'un Ayvacık İlçesi Döngel Mahallesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Gözyaşlarının sel olup aktığı törende Hidayet Atmaca, lise öğrencisi olan kardeşleri Celil Atmaca ve Muhammet Atmaca'nın annesi Asiye ve babası Ünal Atmaca gözyaşlarına boğuldu. Sinir krizi geçiren anne ve baba güçlükle ayakta durup yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. 2 aylık eşini kaybeden Emet Atmaca da ağıtlar yakarak sinir krizi geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği genç kadın gözyaşlarına hakim olamadı.

        Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Hidayet Atmaca, Celil Atmaca ve Muhammet Atmaca kardeşler, Ayvacık İlçesi Döngel Mahallesi Mezarlığı’nda gözyaşları içinde toprağa verildi. Özel bir hastanede tedavisi süren Helime Dursun'un ise durumunun ağır olduğu ifade edildi.

        EMET ATMACA: KENDİMDEN BİLE KISKANDIM, ŞİMDİ KARA TOPRAK ALDI BENDEN

        Samsun'da serinlemek için girdikleri denizde kardeşleri Celil ve Muhammet ile birlikte hayatını kaybeden Hidayet Atmaca'nın eşi Emet Atmaca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yürekleri dağladı. 2 aylık evli Emet Atmaca'nın, 'Çok sevdim çok istedim, kimseye vermedin, aldın beni. Seni gözüm ayırmadım. Kendimden bile kıskandım, şimdi de kara toprak aldın benden. Seni çok seviyorum, unutma bunu. Seni asla bırakmayacağım, menanın cennet olsun canım kocacığım benim' yazılı paylaşımı herkesi duygulandırdı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ