Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik SON DAKİKA: İstanbul'da şort giyen hemşireye tekmeyle saldıran Abdullah Çakıroğlu tutuklandı

        İstanbul'da, hemşire Ayşegül T.'ye şort giydiği gerekçesiyle tekme atan ve önceki çıkartıldığı savcılıkça serbest bırakıldıktan birkaç saat sonra tekrar gözaltına alınan Abdullah Çakıroğlu, mahkemece tutuklandı.

        "Basit yaralama"dan serbest kalan sanık için tutuklama "Halkı kin ve nefrete teşvik etmek" ve "Bir kimsenin inanç, düşünce veya kanaatlerinden kaynaklanan yaşam tarzına ilişkin tercihlerine müdahale etmek" suçlarından geldi.

        Kurban Bayramı'nın birinci günü mesai bitimi evine giden hemşire Ayşegül T.'ye şort giydiği gerekçesiyle otobüste tekme atan Abdullah Çakıroğlu, Üsküdar'da gözaltına alınmış, çıkartıldığı Anadolu Adliyesi'nde savcılıkça ifadesinin alınmasından sonra serbest bırakılmıştı.

        Emniyette, "Gelenek ve göreneklerime aykırı giyinmişti" diyen, emniyet çıkışında da adeta meydan okurcasına gülerek, "Her şey İslam hukukuna göre oldu" diyen Abdullah Çakıroğlu, savcılıkta, daha da ileriye gitti ve "Ben giyimini beğenmediğimi döverim. Devlet böyle giyinenlere ceza vermeli " dedi.

        Bir süre Erenköy ve Ruh Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde yattığını söyleyen Çakıroğlu, "basit yaralama suçundan" serbest bırakıldı. Ancak şüphelinin sevinci uzun sürmedi.

        İKİNCİ KEZ ADLİYEDE

        Kendisini serbest bırakılan aynı savcı tarafından hakkında yakalama kararı verilen Çakıroğlu, önceki gece Çekmeköy'deki evinden tekrar gözaltına alınıp Asayiş Şubesi'ne getirildi. Burada sorgusu yapılan Çakıroğlu, dün öğle saatlerinde ikinci kez Anadolu Adliyesi'ne gönderildi.

        Bu sefer başka bir savcıya çıkartılan Çakıroğlu, susma hakkını kullanarak ifade vermedi. Çakıroğlu, "Halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmek" ve "Tehdit kullanarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla bir kimsenin inanç, düşünce veya kanaatlerinden kaynaklanan yaşam tarzına ilişkin tercihlerine müdahale eden veya bunları değiştirmeye zorlamak" suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevkedildi. Çakıroğlu, her iki suçtan da tutuklanarak Ümraniye Cezaevi'ne gönderildi.

        "BASİT YARALAMA"DAN "KİN VE NEFRET" SUÇUNA

        Bir kadına tekme attıktan sonra elini kolunu sallayarak adliyeden çıkması kamuoyunda tepki çeken Çakıroğlu'un ilk gün serbest bırakılmasıyla ilgili ayrıntılar da ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre Çakıroğlu hakkında emniyetin "basit yaralama" suçundan evrak düzenlediği bu şekilde adliyeye sevkedildiği öğrenildi. Ancak diğer suçlamaların ortaya çıkmasından sonra yakalama kararı verildiği kaydedildi.

        "O ANKİ MANEVİ DUYGULARIN COŞMASI İLE..."

        Tutuklanan Abdullah Çakıroğlu, savcılıkta susma hakkını kullansa da hakimlikte ifade verdi. Manevi duygularının coşmasıyla hareket ettiğini savunan Çakıroğlu, şunları söyledi: "O gün kurban bayramıydı. Benim de milil ve manevi duygularım üst düzeydeydi. Yaptığım eylemi doğru bulmuyorum. Ama kadının normal bir giyim tarzı yoktu. Bu da benim manevi duygularımı tahrik etti. O anki manevi duyguların coşması ile bu harekette bulundum."

        Mustafa ŞEKEROĞLU - Kurthan DEMİR – Leyla ÜNAL / İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ