Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Marmaray'da teknik arıza

        Marmaray'da sabah saatlerinde teknik arıza nedeniyle seferler tek yol üzerinden 17 dakika aralıklarla yapılıyordu. Arızanın giderilmesiyle seferler yaklaşık 5 saat sonra normale döndü.

        Marmaray'ın internet sitesinde yapılan duyuruya göre, teknik bir arıza nedeniyle seferler, tek yol üzerinden 17 dakika aralıklarla, Sirkeci aktarmalı olarak yapıldı.

        ARIZANIN SEBEBİ ORTAYA ÇIKTI

        Marmaray tünelinde sabahın erken saatlerinde bakım çalışması yapan Fatih Uysal, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Talihsiz işçinin hayatını kaybetmesine neden olan arızanın ardından Marmaray seferlerinde aksama yaşandı.

        Marmaray tünelinde sabahın erken saatlerinde bakım çalışması yapan 27 yaşındaki Fatih Uysal, elektrik akımına kapıldı. Tünel içerisindeki küçük su sızıntılarına müdahale eden talihsiz işçinin yardımına arkadaşları koştu.

        Ambulansla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Fatih Uysal burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

        Bu arada söz konusu gecikmeler nedeniyle Marmaray'da yolcu yoğunluğu oluştuğu gözlendi.

        İstasyonlarda bulunan ekranlardan vatandaşlara, "Sayın yolcularımız teknik bir arıza nedeniyle seferlerimiz Sirkeci aktarmalı olarak 17 dakika aralıklarla yapılmaktadır"şeklinde açıklama yapıldı.

        Marmaray hattını kullanarak Kazlıçeşme istasyonuna gelen bir vatandaş,"Seferlerde aksama vardı. Sirkeci'ye kadar geliyor, geri dönüyor.İnsanlar mağdur. Herkes bekliyor. Sirkeciden aktarma yaptılar. 5 dakika bekledik. İnsanlar üst üste tıklım tıklım doluydu"dedi.

        BAKANDAN AÇIKLAMA

        Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan Marmaray'da yaşanan arızayla ilgili olarak, "Kaza nedeniyle, olay nedeniyle de bugün yaklaşık tren işletmeciliği 15 dakika araya çıkmak zorunda kaldı. Daha sonra Marmaray çift yönlü hizmet vermeye başladı. Marmaray gibi büyük bir projeyi yaparken işgüvenliği tedbirlerini aldık. Ancak dün gece yarısı böyle bir olay yaşandı. Teknik uzmanlar incelemeleri yapıyor. Olayın sebepleri araştırılıyor. Tüneldeki çalışmalar, kontroller devam ediyor. Bu yönde çalışma yapılırken, bu olay yaşanıyor.Dün gece yaşanan olayın Avrasya'da yaşandığı yönünde haber çıktı. Bu tünelde çalışmalar 20 Aralık'ta açılacak şekilde devam ediyor" dedi.

        İDO SEFERLERİ İPTAL

        Olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) bazı seferleri iptal edildi.

        Seferlerin iptal edildiğinden haberi olmayan bazı vatandaşlar sabah saatlerinde İDO iskelesine geldi. Şiddetli lodos nedeniyle seferlerin yapılamayacağını öğrenen vatandaşlar geri dönmek zorunda kaldı.

        Kadıköy vapur iskelesinde de şiddetli lodos nedeniyle seferler iptal edildi. Sabah saatlerinde iskeleye gelen bir çok vatandaş vapurların çalışmadığını öğrendi. Vatandaşlar iskelenin önünde vapurların tekrar hareket etmesini bekliyor.

        Vapur seferlerinin başlamasını bekleyen bir vatandaş, "Burgazada'ya gidecektik. Lodostan dolayı iptal olduğu için gidemiyoruz. 7.30'dan beri bekliyoruz. Lodos olduğu için kaldırmadıklarını söylüyorlar. Vapur yok yani bekliyoruz" dedi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ