Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ operasyonu kapsamında tutuklanan, gözaltına alınan ve görevden uzaklaştırılanlar 20 Eylül Salı

        Yurtiçinde devam eden FETÖ operasyonlarında tutuklanan ve gözaltına alınanlar listesine her geçen gün yeni isimler eklenmeye devam ediyor. İşte 20Eylül Salı gününe dair görevden uzaklaştırılan, tutuklanan ve gözaltına alınan kişiler listesi...

        MUŞ'TA 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Muş'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Muş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında 6 öğretmen, Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli bir müfettiş ile 2 memur hakkında gözaltı kararı verildi.

        Muş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, başsavcılığın talimatı doğrultusunda belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda 5 öğretmen, bir müfettiş ile 2 memur gözaltına alındı, adresinde bulunamayan bir öğretmen hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.

        Şüphelilerin, emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        MANİSA'DA 4 POLİS TUTUKLANDI

        Manisa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 4 polis tutuklandı.Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince emniyet yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 4 polisin emniyetteki işlemleri tamamlandı.Emniyetteki işlemlerinin ardından ''örgüt üyeliği'' ve ''örgüt adına faaliyette bulunmak'' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen polis memurları Ramazan A, İbrahim S, Refik G. ve Ali Ş. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.Manisa'da 8 Eylül'de Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezi ile Salihli ve Saruhanlı ilçelerinde belirlenen adreslere operasyon düzenlemiş, bir emniyet müdürü, 3 komiser, 24 polis memuru, bir vergi dairesi çalışanı, 3 infaz koruma memuru ile 5 öğretmen gözaltına alınmıştı. (AA)

        BURSA'DA 14 GÖZALTI

        Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde FETÖ soruşturması kapsamında 14 kişi gözaltına alındı. Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde FETÖ operasyonları devam ediyor. Mustakemalpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde bir operasyon daha düzenledi. Operasyon eski bir milletvekilinin kardeşinin de aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan şahıslar, ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek. (IHA)

        VALİ YARDIMCISI İLHAN SERBEST BIRAKILDI

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturmasında daha önce görevden uzaklaştırılan ve hakkında yakalama kararı bulunan İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Suat İlhan, İzmir Adliyesi'ne gelmiş ve polis ekiplerince gözaltına alınmıştı. Adliye Polis Merkezi'nde yapılan işlemlerinin ardından Vali Yardımcısı İlhan, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından İlhan, adliyeye sevk edildi. "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan Mehmet Suat İlhan, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. (IHA)

        AYDIN'DA TUTUKLU SAYISI 471'E YÜKSELDİ

        Aydın'da devam eden FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında tutulu sayısı 471'e yükseldi.

        Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamada; "FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik olarak ülkemizde yapılan mücadele kapsamında ilimizde 20 Eylül 2016 saat 16. 00 itibariyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 30 hâkim ve 13 cumhuriyet savcısı olmak üzere 43 yargı mensubu hakkında yakalama kararı çıkartılmış, bunlardan 28 hâkim ve 12 savcı olmak üzere 40 kişi yakalanarak adli işlemleri yapılmak için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilmiş, 2 Hâkim ve 1 Cumhuriyet Savcısı olmak üzere 3 kişinin aranmasına devam edilmektedir. Adliye ye sevk edilen 28 hakim ve 12 cumhuriyet savcısından, 22 hakim ve 10 cumhuriyet savcısı tutuklanmış, 1 hakim başka ile sevk edilmiş olup, 5 hakim 2 cumhuriyet savcısı adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.

        Adliyeye sevk edilen toplam 21 askeri personelden 6'sı tutuklanmış, 8'i adli kontrol şartı olmak üzere toplam 14 kişi serbest bırakılmış olup, 2 kişi başka ile sevk edilmiş, 1 kişinin aranmasına halen devam edilmektedir. Emniyet Müdürlüğü personelinden 154 kişiden, 97'si ihraç, 45'i görevlerinden uzaklaştırılmış, 84'ü tutuklanarak cezaevine sevk edilmiş, 52'i adli kontrol şartıyla toplam 60 kişi serbest bırakılmış olup, 4 kişi de ilimizde işlem görmüş olup başka illere sevkleri gerçekleştirilmiştir. Ayrıca 6 kişi halen aranmaktadır.

        İlimiz genelinde; 22 Mahalli idare hizmetleri olmak üzere (Adliye, Emniyet, Askeri) çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından toplam 446 personel görevden uzaklaştırılmış olup 1 Eylül 2016 tarih ve 29818 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan KHK/672 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Kamu Personeline İlişkin Alınan Tedbirlere Dair Kanun Hükmünde Kararname ile ilimiz genelinde 659 personel kamu görevinden çıkarılmıştır. İlimiz genelinde; 1 Mülki idare amiri olmak üzere (Adliye, Emniyet, Askeri) ve çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından 345 kişi adli kontrol şartı olmak üzere toplam 422 kişi serbest bırakılmıştır. Çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından (Adliye, Emniyet, Askeri) toplam 33 kişinin aranmasına halen devam edilmektedir. İlimiz genelinde; (Adliye, Emniyet, Askeri) ve çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından toplam 2 Kamu görevlisi gözaltındadır. İlimiz genelinde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 13 Kamu görevlisi ilimizde işlem görüp başka ile sevk edilmişlerdir. İlimiz genelinde; Mülki idare amirlerinden 4 kişi olmak üzere (Adliye, Emniyet, Askeri) ve çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından toplam 264 Kamu görevlisi tutuklanmıştır" denildi.

        Örgütün finans kaynak kaynaklarına yönelik soruşturmanın detayları da paylaşılan açıklamada; "Bunların dışında örgütün finansal kaynaklarına yönelik yapılan operasyonlarda toplam 887 şahıs hakkında adli işlem yapılmış olup, bunlardan 207 şahıs adli makamlarca tutuklanmış olup, 373'ü adli kontrol şartı ile olmak üzere toplam 513 şahıs serbest bırakılmış, 160 şahıs ise halen aranmaktadır 7 kişi ise başka ile sevk edilmiştir" ifadelerine yer verildi. (İHA)

        ISPARTA'DA 901 KAMU ÇALIŞANI GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Isparta'da 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında şu ana kadar 901 kamu çalışanın görevden uzaklaştırıldı.

        Isparta Valiliğinden yapılan açıklamada, "Süleyman Demirel Üniversitesi'nden 415 kamu görevlisi açığa alınırken, Milli Eğitim Müdürlüğü'nde 163, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nde 107 personel görevden uzaklaştırıldı. Soruşturma kapsamında İl Müftülüğünde 56, Emniyet Müdürlüğü'nde ise 32 personel görevden uzaklaştırılırken, 1 vali yardımcısı da açığa alındı" denildi. (İHA)

        MANİSA'DA BUGÜNE KADAR 311 KAMU ÇALIŞANI TUTUKLANDI

        Manisa'da yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen 578 kamu personelinden 311'inin tutuklanarak cezaevine gönderildiği açıklandı.

        Kamuda başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında Manisa'da tutuklanan devlet memuru sayısı 311'e yükseldi. 59 kamu personelinin gözaltında olduğu Manisa'da 215 kişi de çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

        Manisa Valiliği 15 Temmuz darbe girişiminin ardından haklarında idari ve adli işlem yapılan kamu personeli sayısını açıkladı. KHK ve HSYK kararlarıyla Manisa'da bin 445 kamu personeli memuriyetten ihraç edilirken, 982 kamu personeli de açığa alındı. 311 kamu personelinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği Manisa'da 59 memurun da gözaltındaki sorgusunun devam ettiği açıklandı. Mahkemeye çıkarılan 215 kamu personelinin adli kontrol şartıyla, 52'sinin de serbest kaldığı öğrenildi.

        Yapılan açıklamada ayrıca 36 sözleşmeli personelin sözleşmelerinin feshedildiği ve açığa alınan 36 kamu personelinin ise görevlerine iade edildiği kaydedildi. 83 kamu personelinin idari soruşturmasının devam ettiği, 8 memurun da başka illere teslim edildiği bildirilen açıklamada 6 memurun da emekliye ayrıldığı kaydedildi. (İHA)

        AFYONKARAHİSAR'DA 21 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

        Afyonkarahisarda Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 28 şüpheliden 21i tutuklandı.

        Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda dün adliyeye sevk edilen zanlıların savcılıktaki sorgusu tamamlandı.

        Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 21i tutuklandı, 7si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        MALATYA'DA BUGÜNE KADAR BİN 356 KAMU GÖREVLİSİ AÇIĞA ALINDI

        Malatyada, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında açığa alınanların sayısı bin 356ya ulaştı.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, ilde bakanlıklarca 608, valilikçe 748 personel olmak üzere toplam bin 356 kamu görevlisi açığa alındı.

        Soruşturmalar kapsamında 300ü kamu görevlisi, 48i sivil olmak üzere toplam 348 kişinin tutuklandığı Malatyada, 176 kişi adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

        Bu arada, Vergi Dairesi Başkanlığında açığa alınan 4 personel göreve iade edildi. (AA)

        ANTALYA'DA BUGÜNE KADAR 4 BİN 22 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

        Antalyada, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında bugüne kadar 4 bin 22 kişi hakkında adli ve idari işlem yapıldığı bildirildi.

        Valilikten yapılan açıklamada, 15 Temmuzda FETÖ/PDY terör örgütüne mensup bir kısım askerin başlattığı hain darbe teşebbüsünün ardından bugüne kadar 4 bin 22 kişi hakkında adli ve idari işlem yapıldığı belirtildi.

        Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında, bugüne kadar 2 bin 136 kişi hakkında adli işlem yapıldığı kaydedilen açıklamada, bunlardan bin 105inin tutuklandığı, 86sının halen gözaltında tutulduğu, 210 kişinin ise arandığı ifade edildi.

        Zanlılardan 414ünün adli kontrol şartıyla olmak üzere 674ünün serbest bırakıldığı vurgulanan açıklamada, 729 kişinin görevden uzaklaştırıldığı, bin 130 kişinin ise ihraç/iş akdinin feshedildiği, 20 kişinin emekliliğe sevk edildiği ve 9 kişinin ise göreve iade edildiği bildirildi. (AA)

        BATMAN'DA TERÖR ÖRGÜTÜNE YÖNELİK OPERASYON: 35 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Batman'da terör örgütüne yönelik operasyonda, 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinde sözde "ikna komisyonları" oluşturarak, vatandaşlara baskı uyguladıkları gerekçesiyle 35 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Sason ve Kozluk ilçelerinde terör örgütü PKK'ya yönelik çeşitli tarihlerde düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen örgütsel doküman ve belgeler incelendi.

        Sason Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinde sözde "ikna komisyonları" oluşturarak vatandaşlar üzerinde baskı uyguladıkları, vatandaşın özgür iradesinin sandığa yansımasına engel oldukları, "terör örgütüne yardım ve yataklık" yaptıkları gerekçesiyle 40 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Batman merkez, Sason ve Kozluk ilçeleri ile Şırnak'ın Cizre ilçesinde 39 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, aralarında DBP Batman İl Eş Başkanı Mehmet Candemir, DBP Kozluk İlçe Başkanı Muhlis Baltaş, DBP Sason İlçe Başkanı Mehmet Yıldız'ın da bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı.

        Jandarmadaki işlemleri süren zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, çok sayıda mühimmat, örgütsel doküman, 1 dolar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'e ait kitap ele geçirildi.

        Hakkında yakalama kararı çıkarılan şüphelilerden birinin cezaevinde olduğunun belirlendiği, firari 4 zanlının ise yakalanması için çalışmalara devam edildiği belirtildi. (AA)

        TRABZON'DA 4 AVUKAT GÖZALTINA ALINDI

        Trabzonda, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Trabzon Baro Başkanı Orhan Öngözün de aralarında bulunduğu 4 avukat gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre,Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, aralarında Trabzon Baro Başkanı Öngözün de bulunduğu 4 avukatın adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, Baro Başkanı Öngöz ve avukatlar A.Ö, A.Ş. ve S.K. gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan şüpheliler, ifade işlemleri için İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        DİYARBAKIR'DA FETÖ'YE FİNANS SAĞLAYAN 30 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Diyarbakır'da Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finans sağlayan 5 şirket ve ortaklıklarına yönelik düzenlenen operasyonda 30 şüpheli gözaltına alındı.

        Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde bu sabah saatlerinde eş zamanlı olarak 5 şirket ve ortaklıkları bulunan 62 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi. Terörle Mücadele ekiplerince düzenlenen operasyonda 30 kişi gözaltına alındı. Şahıslar ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

        Soruşturma çerçevesinde aranan 32 şüphelinin bulunmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi. (İHA)

        FETÖ/PDY BYLOCK AKSARAY İMAMI VE BYLOCK YÖNETİCİLERİ YAKALANDI

        Aksaray'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gerçekleştirilen operasyonda FETÖ'nün Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü İmamı ve Bylock yöneticisi ile Milli Eğitim Müdürlüğü imamlığı yapan karı koca yakalandı.

        Edinilen bilgiye göre, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında çalışmalarını hızla sürdüren Aksaray Emniyet Müdürlüğü, Aksaray'ın Bylock yöneticileri ve kurum imamları olduğunu tespit ettikleri 3 kişiyi takibe aldı. Bir süredir teknik ve fiziksel takip yürüten İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, yapılan takibin ardından FETÖ'nün Aksaray Emniyet Müdürlüğü İmamı ve Bylock yöneticisi Bülent Başkaya'yı (36) Yozgat'ta gerçekleştirdiği operasyonla yakaladı. Bülent Başkaya'nın Aksaray'da Sabah Dershanesi'nde öğretmen olarak görev yaptığı, ardından 2011 yılında KPSS'den yüksek puan alarak Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'na uzman olarak atandığı, Yozgat'ta görev yaptığı öğrenildi. Bülent Başkaya'nın komiserlik sınavında kendi yapılanmaları arasında yer alan polis memurlarına sınav sorularını verdiği, birçok polis memurunun sınav sorularını alarak komiser olduğu öğrenildi

        Aksaray merkezde gerçekleştirilen operasyonda ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü imamı ve Bylock sorumlusu olan Menderes Akdere (42) ile eşi Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ablası olan Filiz Akdere (40) operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan 3 kişi emniyetteki sorgularının ardından Aksaray Adliyesine sevk edildi. (İHA)

        RİZE'DE ESKİ BELDE BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI

        Rizede, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy beldesinin eski Belediye Başkanı Mustafa Külünkoğlu gözaltına alındı.

        Rize Cumhuriyet Başsavcılığınca, yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında Külünkoğlu hakkında gözaltı kararı verildi. Külünkoğlu, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince "terör örgütüne finans sağlama ve terör örgütü şirketlerinde yönetici olmak" gerekçesiyle gözaltına alındı.

        Külünkoğlunun Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

        Külünkoğlu, 9 Eylül Cuma günü hem AK Parti hem de belediye başkanlığı görevinden istifa etmişti. (AA)

        KARS'TA BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Karaman merkezli 9 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Karsta bir kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Karaman Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Karaman, Konya, Manisa, Adana, Burdur, Ankara, Şırnak ve Mersinin yanı sıra Karsta da operasyon düzenlendi.

        Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesinde öğrenim gören U.Ü, polis ekiplerince Susuz ilçesindeki evinde yakalandı.

        Emniyete getirilen U.Ünün sorgulanmak üzere Karamana gönderileceği öğrenildi. (AA)

        İZMİR'DE FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA GÖZALTINA ALINAN ESNAF SERBEST BIRAKILDI

        İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finans sağladığı iddiasıyla gözaltına alınan esnaf, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, İzmir İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kentte esnaflık yapan M.D'yi gözaltına aldı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlı, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

        Savcılıkça tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye çıkarılan M.D, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'nin finans yapısına yönelik soruşturması kapsamında 16 Mayıs'ta İzmir, Ankara, Erzurum ile Manisa'da operasyon düzenlemiş, haklarında gözaltı kararı verilen Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen'in de aralarında yer aldığı 18 kişi tutuklanmıştı.

        Şüphelilerin örgüte "himmet" ve "kurban bağışı" adı altında finansal destek sağladıkları, toplanan kurban paralarını Pensilvanya'ya gönderdikleri, bu paralarla gruplar halinde yurtdışı seyahatine çıktıkları iddia edilmişti.

        Operasyonun ikinci ayağında gözaltına alınan 26 şüpheliden 16'sı tutuklanmıştı. (AA)

        SAMSUN'DA ARAŞTIRMA HASTANESİ DOKTORU ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Samsunda, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde görevli doktor, adliyeye sevk edildi.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla FETÖnün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında OMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde görevli doktor Yasin Uyu gözaltına aldı.

        Yasin U, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. (AA)

        TOKAT'TA ADLİYEYE SEVK EDİLEN 22 KİŞİDEN 12'Sİ TUTUKLANDI

        Tokatta, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 22 şüpheliden 12si tutuklandı.

        Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Gaziosmanpaşa Üniversitesinde görevli, aralarında akademisyen, doktor ve memurların da bulunduğu 22 kişi, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Zanlılardan 12si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        KARAMAN'DA 21 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Karaman'da FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aralarında akademisyenlerinde bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında, Karaman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri Karaman merkezli Konya, Ankara, Adana, Manisa, Burdur, Şırnak, Kars ve Mersin'de eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda haklarında gözaltı kararı çıkarılan 25 kişiden 21'i sabaha karşı evlerinde gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler Karaman Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların arasında akademisyenlerin yanında öğrenci ve üniversitede memur olarak görev yapanlarında olduğu öğrenildi. (İHA)

        ADANA'DA İLK DARBE GİRİŞİMİ DAVASI AÇILDI

        Adana'da 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilgili başlatılan soruşturmalar kapsamında 2 sanıklı ilk dava açıldı. Şüpheliler hakkında savcı, terör örgütü üyeliği suçundan 10'ar yıl hapis cezası istedi.

        Darbe girişiminin ardından Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmalar kapmasında yaklaşık 700 kişi tutuklandı. Olayla ilgili soruşturma yürüten savcılardan biri ilk iddianamesini hazırladı. Cumhuriyet Savcısı iddianamesinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan FETÖ/ PDY raporuna da yer verdi. Raporda örgütün kuruluşu, amacı, finans ve istihbarat toplama gibi yöntemleri, hiyerarşik yapılanması ve haberleşme yöntemleri hakkında bilgiler verildi. Savcı, örgüt üyelerinin Fethullah Gülen'in talimatı ile bylock isimli haberleşme programı kullandıklarını belirtti.

        Adana'da düzenlenen operasyonlarda tutuklanan polis memur Murat Eroğlu ile esnaf Ayhan Günbeyi'nin bylock programı kullandıklarının tespit edildiğini vurgulayan savcı, ayrıca Günbeyi'nin Adana Adliyesi'nde zabıt katibi olan kızı Meltem Günbeyi'nin evinde yapılan aramalarda Fethullah Gülen'in yazı ve kitaplarının ele geçirildiğini kaydetti. Her iki şüphelinin de nöbetçi mahkemedeki savunmalarında suçlamaları kabul etmeyerek, telefonlarında bulunan bylock programını kullanmadıklarını ve telefonlarına nasıl yüklendiğini bilmediklerini söyledikleri öğrenildi. Savcı, her iki şüpheli hakkında terör örgütü üyeliğinden 10'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak. (DHA)

        KARS'TA FETÖ OPERASYONU: 317 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kars'ta Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonlarda bugüne kadar toplam317 kişi tutuklandı.

        Kars'ta FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlar devam ediyor. FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda; 680 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 317'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 278 kişi adli kontrol şartı ile serbest kalırken, 76 kişi serbest bırakıldı. 9 kişi ise gözaltında bulunuyor. (İHA)

        SAMSUN'DA FETÖ OPERASYONLARI KAPSAMINDA 440 KİŞİ TUTUKLANDI

        Samsunda Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 440 kişinin tutuklandığı bildirildi.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında kentteki kamu kurum ve kuruluşlarıyla askeri kurumlarda görev yapan 641 kişinin görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

        Soruşturma kapsamında bin 125 kişinin gözaltına alındığı, bunlardan aralarında 2 vali yardımcısıyla 2 kaymakamın da bulunduğu 440 kişinin tutuklandığı bildirilen açıklamada, bin 120 kamu görevlisinin de memuriyetten çıkarıldığı kaydedildi. (AA)

        NEVŞEHİR'DE 6 KİŞİ TUTUKLANDI

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında 6 kişi tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen Alaettin Ö., Adem A., Abdulkerim Ü., Mehmet T. Ü., Şener Ç. ve Harun Ç. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. (İHA)

        ADANA VE KAHRAMANMARAŞ'TA 14 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Adana ve Kahramanmaraşta 27 ayrı adrese yapılan operasyonlarda 14 öğretmen gözaltına alındı.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında örgütün Milli Eğitim yapılanmasında olduğu iddia edilen ve haklarında yakalama kararı çıkarılan 24 şüpheli için İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri iki ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonlarda Adana ve Kahramanmaraşta 14 öğretmen gözaltına alındı.

        Adreslerinde bulunamayan 10 şüphelinin arandığı öğrenildi. (AA)

        MANİSATURGUTLU'DA 6KİŞİ TUTUKLANDI

        Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin sürdürülen operasyon kapsamında adliyeye çıkarılan 6 şüpheli tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve öğretmen oldukları öğrenilen Beytullah Y, Celal Yılmaz K, Nurullah Ö, Halil A, İlhan A. ve Mehmet A. emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Turgutlu adliyesinde savcılık sorguları tamamlanan zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (AA)

        MANİSA'DA FETÖ OPERASYONU: 4 POLİS TUTUKLANDI

        Manisa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 4 polis tutuklandı.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince emniyet yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 4 polisin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından ''örgüt üyeliği'' ve ''örgüt adına faaliyette bulunmak'' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen polis memurları Ramazan A, İbrahim S, Refik G. ve Ali Ş. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Manisa'da 8 Eylül'de Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezi ile Salihli ve Saruhanlı ilçelerinde belirlenen adreslere operasyon düzenlemiş, bir emniyet müdürü, 3 komiser, 24 polis memuru, bir vergi dairesi çalışanı, 3 infaz koruma memuru ile 5 öğretmen gözaltına alınmıştı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ