Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Konya'da yurt görünümlü apart uyarısı

        Özel Yurtlar Birliği Konya Başkanı Ahmet Kantemiz, yurt gibi işletilen ve güvensiz olduğunu söylediği yerler konusunda velileri uyardı.

        Konya'da Bakanlık tarafından şartları yerine getirilip denetlendikten sonra verilen özel bir belge ile açılan yurtların yanı sıra bazı ev ve apartların kaçak olarak yurt adı altında işletildiği belirtildi.

        Özel Yurtlar Birliği Konya (YURT-DER) Başkanı Ahmet Kantemiz yurt gibi işletilen yerler konusunda velileri uyardı.

        Velilerin yurt seçiminde çok dikkatli davranmaları gerektiğini dile getiren Kantemiz "Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yurt belgesi olmayan, apart, pansiyon, misafirhane gibi yerler öğrenci yurdu olarak çalışamazlar. Bunların hiçbir yasal geçerliliği yoktur. Çocuklarınızın can ve mal güvenliği için bu tür yerlere asla itibar etmeyin" dedi.

        Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği'nin 9. maddesine göre bu tür çalışan apart, misafirhane, pansiyon gibi yerlerin valilikler tarafından kapatılması gerektiğini de ifade eden Kantemiz "Öğrencilerimiz bu tür kanun dışı çalışan yerlerde barınarak FETÖ ve çeşitli suç örgütlerinin kucağına düşmemelidir. Bu konuda da valilik yetkililerinin gerekli denetimleri yaparak izinsiz ve belgesiz çalışan bu yerleri çocuklarımızın güvenliği için acilen kapatmaları gerekir" diye konuştu.

        Zafer SAMANCI/KONYA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ