Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Selahattin Demirtaş: Asker ve polis silah bıraksın demiyoruz

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'den geniş bir heyet ile Kuzey Irak'a yapacakları ziyaretten önce Diyarbakır'da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

        Demirtaş, PKK'dan da hükümetten de silahların susturulmasını istediklerini belirterek "Asker ve polisin silahlarını bırakmasından söz etmiyorum. Bunu sürekli hükümet çarpıtıyor ama hükümet, polis, asker silah bıraksın demiyoruz, ateşkesten söz ediyoruz, yani birbirine karşı silah sıkmamak, bombalı eylem yapmamak, operasyon yapmamak ve siyasete çözüm şansı bırakmaktan söz ediyoruz. Ateş kesmek ahlaksız bir şey değil. Silahların susmasını istemek en erdemli en onurlu duruştur. Biz bugün onu istiyoruz, ısrarcı olmaya devam edeceğiz. Biz bu konuda samimiyiz, karşımızda en küçük bir diyalog imkanı görsek en sonuna kadar bunu değerlendireceğiz" dedi.

        Darbe tehdidinin sürdüğünü de ifade eden Demirtaş "Olup bitenler, 12 Eylül darbesinden yaşanan travmadan daha ağır bir durumda. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Erdoğan adına yapılanlar nicelik olarak da nitelik olarak da 80 darbesini aşmış durumda. Ben Gülencileri tasfiye ediyorum adı altında Erdoğan kendini tasfiye ediyor. Bunun ne kadar farkında bilemiyoruz. Açığa alınan 11 bin öğretmen listesini hazırlayan Vali Yardımcısı FETÖ'den tutukludur. Şimdi toplumsal mağduriyeti tabana yaymak için büyük çaba sarf eden devlet içerisinde kripto Gülenciler var. Ya da Erdoğan karşıtları var. Bütün bunları fırsat bilerek, Erdoğan kendisinin de dediği gibi at izini it izine karıştırarak bu darbe ile mücadeleyi toplum ile mücadeleye dönüştürmeye çalıştılar ve önemli ölçüde başarılı oldular. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve İçişleri Bakanı'nın verdiği mesajlara bakılırsa tehlikenin hiç farkında değiller. Darbe tehditi geçmiş değil, darbe 15 temmuz'da başlayıp 16 Temmuz da bitmedi. Türkiye şu anda darbeyi yaşamaya devam ediyor. Bunu bizzat Erdoğancılar Erdoğan adına işletiyorlar bu darbe sürecini" diye konuştu.

        Mehmet KAYAHAN/DİYARBAKIR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ