Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik FETÖ’nün eski ‘Jandarma Marmara İmamı” tutuklandı

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen FETÖ'nün Jandarma Yapılanmasına yönelik soruşturmada, 2016 yılı başına kadar ‘Marmara Bölge sorumlusu' olan doktor Mustafa B., ‘arama tarama mesulü' sorumlusu muhasebeci Faruk K., ‘İstanbul Anadolu Yakasından sorumlu Müdür Yardımcıları' öğretmen Gökay A. ve eski Bank Asya yöneticisi Ömer E., FETÖ üyeliğinden tutuklandı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay tarafından yürütülen soruşturmada, 2'si üsteğmen, biri astsubay olmak üzere 8 şüpheli, FETÖ'nün Jandarma yapılanmasında yeraldıkları iddiasıyla FETÖ üyeliğinden tutuklanmaları talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

        Nöbetçi 3. Sulh Ceza Hakimliğindeki sorgularının ardından, FETÖ'nün Jandarma yapılamasının 2016 yılı başına kadar ‘Marmara Bölge sorumlusu' olan doktor Mustafa B., teknik konulardan sorumlu ‘arama tarama mesulü' sorumlusu olarak nitelendirilen muhasebeci Faruk K., ‘İstanbul Anadolu Yakasından sorumlu Müdür Yardımcıları' öğretmen Gökay A., ve Ömer E. FETÖ üyeliğinden tutuklandı.

        Aynı soruşturmada Jandarma Üsteğmenler E. G., ile A. B., astsubay E. Ü., ve sivil H. O., hakkında, yurtdışına çıkış yasağı kararı verilerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        JANDARMA YAPILANMASI 'MARMARA BÖLGE İMAMI" TUTUKLANMIŞTI

        FETÖ'nün jandarma yapılanmasının "Marmara Bölge İmamı" olarak görev yaptığı tespit edilen matematik öğretmeni Nihat Keskin ile Anadolu yakası Jandarma personelinden sorumlu ‘imam' olduğu tespit edilen, özel bir bankada şube müdürü olan Erhan Durak, 'darbeye teşebbüs ve FETÖ üyeliğinden' 10 Ağustos'ta tutuklanmıştı

        Veli SARIBOĞA / İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ