Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Özpolat: Açığa alınan öğretmenlerin soruşturmaları sürüyor

        Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Çağrı Özpolat, terör örgütleriyle ilişkileri oldukları iddiasıyla açığa alınan öğretmenlerle ilgili soruşturmanın devam ettiğini ifade ederek, "Açığa alınan öğretmenlerin yerine, bu eksikliği telafi etmek için süratle Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte yeni görevlendirmeler yapıyoruz" dedi.

        Diyarbakır'da İlköğretim Haftası Kutlamaları, Kayapınar İlçesi'ndeki Vehbi Koç İlkokulu'nda düzenlenen etkilerle kutlandı. Vali Yardımcı Mehmet Çağrı Özpolat, Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan'ın yanı sıra çok sayıda davetlinin katıldığı kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

        Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan'ın konuşmasının ardından Güzel Sanatlar Lisesi korusu üyeleri sahne aldı. İlköğretim Haftası Kutlamaları kapsamında, Vali Yardımcısı Özpolat, öğrencilere ilk dersi verdi.

        Ardından gazetecilerin açığa alınan öğretmenlerle ilgili sorularını yanıtlan Vali Yardımcısı Özpolat, soruşturmanın devam ettiği ve eğitimde bir aksaklığın olmadığını söyledi. Özpolat, "Diyarbakır'da açığa alınan öğretmenlerin soruşturması şu anda devam ediyor. Biz, açığa alınan öğretmenlerin yerine, bu eksikliği telafi etmek için süratle Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte yeni görevlendirmeler yapıyoruz. Eğitim-öğretim faaliyetinde her hangi bir aksama meydana gelmeyecektir. Eğitim-öğretime hazırız, bir sıkıntı meydana gelmeyecektir" dedi.

        EĞİTİM-SEN'DEN GÖZALTI AÇIKLAMASI

        Öte yandan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Diyarbakır Şubesi tarafından yapılan açıklamada, dün akşam saatlerinde polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda 40 Eğitim-Sen üyesinin evlerinde gözaltına alındığı belirtildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ