Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Atalay Filiz'in adli tıp raporuna itiraz

        Filiz'in avukatları Uğur Poyraz ile Merve Uçanok, raporun, Adli Tıp Kurumu'nca "20 dakikalık görüşme sonucu" verildiğini öne sürdü. Avukatlar, Anadolu 7. Sulh Ceza Makimliği'ne verdikleri dilekçede, Atalay Filiz'in ceza ehliyetinin olup olmadığı ile ilgili Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları veya dengi bir hastanede gözlem altına alınarak, yeniden bir rapor hazırlanmasını talep etti.

        Amacın maddi gerçeğin ortaya çıkarılması çabası olduğu belirtilen dilekçede, Adli Tıp Kurumu'nun daha önce hazırladığı raporun, Ankara'daki davaya ilişkin olduğu, İstanbul'daki soruşturma için de aynı raporun dikkate alınmaması gerektiği belirtildi. Ankara'daki cinayetler ile İstanbul Pendik'teki cinayet arasında 3 yıllık zamanın geçtiği vurgulanarak, hazırlanacak raporun hem hukuki hem tıbbı gereklilik olduğu ifade edildi.

        İKİ AYRI EYLEM İÇİN ÇİFTE TUTUKLAMA

        Atalay Filiz, İstanbul'da öğretmen Fatma Kayıkçı, Ankara'da ise 3 yıl önce Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova'yı öldürdüğü iddiasıyla yargılandığı dava nedeniyle ayrı ayrı tutuklanmasına kararı verilmişti.

        Öğretmen Fatma Kayıkçı'nın öldürülmesine ilişkin İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen cinayet soruşturması halen devam ediyor.

        Atalay Filiz hakkında, Ankara'da Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova'nın öldürülmesine ilişkin tasarlayarak adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle açılan dava ise Ankara Batı 1. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediyor.

        3 ayrı cinayetten aranırken 12 Haziran'da İzmir'de yakalanan Filiz, ertesi gün tutuklanıp cezaevine gönderilmişti.

        Veli SARIBOĞA / İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ