Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Oda TV davası mütalaaya kaldı

        Kamuoyunda Oda TV olarak bilinen ve gazeteciler Soner Yalçın, Nedim Şener, Ahmet Şık, eski emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da arasında bulunduğu 13 sanıklı dava mütalaaya kaldı. Duruşmada söz alan sanık Nedim Şener, "Bu davanın gerek açılma süreci, gerekse yürütülme süreci, iddialar, deliller anlamında adeta bir tiyatro sahnelenmektedir. Biz yargılanan kişiler olarak ben ve diğer arkadaşlarım bu tiyatronun bitmesini istiyoruz" dedi.

        İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Yalçın Küçük, Gazeteciler Ahmet Şık, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Nedim Şener ile Coşkun Musluk, Muhammet Sait Çakır ve eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı katıldı. Mahkeme Başkanı İbrahim Lorasdağı, mahkeme başkanı olarak kendisi ve mahkeme savcısının yeni görevlendirildiğini belirtti.

        BİZİ YARGILAYANLAR FİRARDA

        Duruşmada söz alan sanık gazeteci Ahmet Şık, "Bizi gözaltına alan ve sorgulama işlemini başlatan Zekeriya Öz şu anda firarda. Tutuklayan hakim İbrahim Balık şu anda cezaevinde. İddianameyi yazan Cihan Kansız firarda. Bizi daha önce yargılayan mahkeme heyeti başkanı Mehmet Ekinci de firarda. Diğer üyelerde tutuklanmıştır. Bu komplonun yürütücüsü olan polislerin büyük bir kısmı da cezaevinde ya da firardadır. Durum açıklığa kavuşmuştur. Çete faaliyeti yürüten Gülen ekibinin tüm destekçilerinin cezalandırılmasını istiyoruz ve suç duyurusu yapılmasını istiyoruz. Beraatimizi istiyorum" dedi.

        BEN ALAYLI HUKUKÇUYUM

        Öğrencilik yıllarından bu yana demokrasi mücadelesi içinde olduğunu belirten sanık Yalçın Küçük ise "1959 yılında Sansaryan Han'da ilk kez gözaltına alındım. Orada 24 saat yattım. Çocuktum. Daha sonrada bu mücadeleme devam ettim. Ben alaylı hukukçuyum. Hayatımın değişik dönemlerinde o kadar çok yargılandım ki" dedi.

        Öğrencilik ve eğitim hayatının hep birincilikle geçtiğini belirten Küçük, "Bu dosyada da birinci sanık olarak gösterilmekteyim, Ergenekon Davası'nda birinci sanık olarak gösterilmekteyim" dedi. Daha sonra arkasında bulunan diğer sanıklara dönerek "Neden itiraz etmiyorsunuz" diye konuşunca salonda gülüşmeler yaşandı.

        EN KISA SÜREDE NETİCELENMESİNİ İSTİYORUZ

        Yargılandığı davanın açıldığında 'Tiyatroya hoşgeldiniz' şeklinde bir ifade kullandığını belirten sanık Nedim Şener ise "Bu davanın gerek açılma süreci gerekse yürütülme süreci iddialar deliller anlamında adeta bir tiyatro sahnelenmektedir. Biz yargılanan kişiler olarak ben ve diğer arkadaşlarım bu tiyatronun bitmesini istiyoruz. Hrant Dink Cinayetini araştırdığım için hakkımda suçlama yapıldığını düşünüyorum. Benim hakkımdaki soruşturmayı hakkımdaki soruşturmayı yapan emniyet görevlilleri ve Cumhuriyet Savcılarının bir kısmı cezaevinde bir kısmı da kaçak durumdadır. Ayrıca Hrant Dink Cinayeti ile ilgili kamu görevlilerinin yargılandığı dosyada tanık sıfatıyla ifade vereceğim. O tarihe kadar ve en kısa sürede bu davanın olumlu veya olumsuz bir şekilde neticelenmesini talep ediyorum" dedi.

        SÜRE İSTEDİ

        Duruşma savcısı Kamil Ertuğrul da mahkemeye duruşma savcısı olarak yeni görevlendirildiğini belirterek dosyayı incelemek ve mütalaa hazırlamak tarafına için süre verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, savcının mütalaasını hazırlaması için süre vererek duruşmayı erteledi.

        Serdar KULAKSIZ - İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ