Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Küçük Mustafa Enes'ten acı haber geldi!

        Eskişehir'de bisikletinin sulama kanalı yakınlarında bulunması sonrasında suya düştüğü tahmin edilen 10 yaşındaki Mustafa Enes'in cansız bedenine ulaşıldı.

        Alınan bilgiye göre, Yeşiltepe Mahallesinde Mustafa Enes D.'nin (10), bisikletini Devlet Su İşleri (DSİ) sulama kanalı yakınında gören mahalle sakinleri durumdan şüphelenerek anne ve babaya haber verdi. Anne ve baba oğullarını bulamayınca bisikletin bulunduğu yere geldi.

        Daha önce de arkadaşlarıyla aynı bölgede kanala kaçan toplarını almak için geldiklerini öğrenen Mustafa Enes D.'nin yakınları suya düşme ihtimali üzerinde durarak durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine kısa sürede polis, sağlık ve itfaiye ekipleri geldi. Ancak sulama kanalının yüksek olmasından dolayı müdahale edilmedi. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemle alırken, küçük çocuğun yakınları fenalık geçirdi. Olay yerine gelen Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Dorlion Arama Kurtarma (DAK) Eskişehir ekipleri suya girmek istedi, ancak havanın sağanak yağışlı olması buna engel oldu. Bir süre ara verilen çalışmalar gece boyu devam etti. Kanalda bulunan çöp yığını iş makinaları yardımıyla temizlendi. Ekipler gece boyu sürdürdükleri çalışmalar suyun çekilmesi beklemek için durdurdu.

        SABAH SAATLERİNDE POLİS VE YAKINLARI BULDU

        Olay yerinde nöbet tutan polisler ve küçük Mustafa Enes'in yakınları, kanal boyunda turlar atmaya başladı. Bu turlar esnasında küçük çocuğun cesedi, düştüğü tahmin edilen alanın yaklaşık 50 metre ilerisinde bir köpek leşinin yanında bulundu. Mustafa Enes'in cansız bedeni olay yerinde bekletilen cenaze aracıyla otopsisi yapılmak üzere Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

        KÜÇÜK ENES'TEN GERİYE SON GÖRÜNTÜSÜ VE ALMAK İSTEDİĞİ TOP KALDI

        İş makinaları tarafından sulama kanalından çıkarılan çöp yığını arasında küçük Enes'in almak istediği ileri sürülen top da vardı. Top, bir betonun üzerine görevlilerce konuldu. 10 yaşındaki Mustafa Enes'in bisiklet ile sulama kanalına giderken bir caminin güvenlik kameralarına takıldığı görüldü.

        "KANALA BİR ÖNLEM ALINAMIYOR"

        Olay sonrasında duruma tepki gösteren Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz, yetkililerin kanalla ilgili bir çalışma yapmadıklarını ileri sürdü. Çocukların genellikle belirtilen alanda biriken sulama kanalına düşmüş topları almak için o bölgeye gittiklerini söyleyen Açıkgöz, "Bir her yıl onlarca çocuk cesedi topluyoruz. Kanalın sıkıntılarını dile getirdik. Yıllar öncesinde projelerde kanalın kapalı olması gözüküyor. Neden önlem alınmıyor. Ne temizliğini yaptırabildik, neden önlem aldırabildik. Bu anne babaya yazık değil mi? Çocuğumuz çöpleri muhtemelen sert cisim düşünerek üstüne bastı. Oradaki topları almaya çalışırken düştü diye tahmin ediyoruz" dedi.

        İHA - AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ