Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Suriyeli çocuğun başını keserek öldürene ağırlaştırılmış müebbet hapis

        Gaziantep'te Suriye uyruklu Ferhat Ali'nin (14) başını keserek öldüren Cengiz Polat (34) ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Karar duruşmasında sanık Polat, olaydan önce uyuşturucu madde kullandığını belirterek, mahkeme heyetinden cezai indirim talep etti. Mahkeme heyeti, indirim uygulamadı.

        Gaziantep'te 23 Mart 2016'da merkez ilçe Şahinbey'e bağlı Karayılan Caddesi'nde Suriye uyruklu 14 yaşındaki Ferhat Ali'nin cebindeki 250 lirayı alabilmek için başını keserek öldüren ve kesik başı su kuyusuna atan Cengiz Polat hakkında ikinci duruşmada karar çıktı.

        Gaziantep 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında Ferhat Ali'yi öldürme niyeti olmadığını ancak olaydan önce uyuşturucu madde kullandığını belirten Cengiz Polat, mahkeme heyetinden cezai indirim talep etti.

        Mahkeme heyeti, Polat'ın yöneltilen suçu "canavarca hisle ve çocuğa, beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı işlediği" gerekçesiyle cezai indirim uygulamayarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

        GASP SUÇUNDAN DA YARGILANACAK

        Öte yandan Cengiz Polat'ın, cinayetin yanı sıra öldürdüğü Ferhat Ali'nin üzerinden aldığı para nedeniyle ayrıca gasp suçundan da yargılanacağı öğrenildi.

        İLK DURUŞMADA SUÇU KABUL ETMEMİŞ VE AVUKATLARI TEHDİT ETMİŞTİ

        Cengiz Polat, ilk duruşmada ise işlediği suçu kabul etmeyerek "Ben cani değilim" demişti. Davaya Gaziantep Barosu İnsan Hakları Merkezi olarak müdahil olan avukatlar ve mahkeme heyetini tehdit eden Cengiz Polat "Umarım sağ çıkmam daha çok kelle alırım" ifadelerini kullanmıştı. Mahkeme heyeti tehditleri tutanak altına alarak suç duyurusunda bulunmuştu.

        Yusuf KILIÇ/GAZİANTEP

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ