Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ tutuklananlar, gözaltına alınanlar ve görevden uzaklaştırılanlar 23.09.2016

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında23EylülCuma gününe dair haberler.

        3 İLDE FETÖ OPERASYONU: 35 GÖZALTI

        Eskişehir merkezli Ankara ve İzmir'de yapılan FETÖ/PDY operasyonunda 35 kişi gözaltına alındı.Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlara Mücadele ve Terörle Mücadele ekipleri, Eskişehir merkezli Ankara ve İzmir'de sabah saat 07.30 sıralarında eş zamanlı operasyon düzenledi. Aralarında eski İl Milli Eğitim Şube Müdürü ve bir okul müdürünün de bulunduğu 35 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Ayrıca, FETÖ- PDY terör örgütü soruşturmasında Eskişehir Adliyesi'nde zabıt kâtibi olarak görev yapan Ş.A. ile Eskişehir H tipi Kapalı cezaevinde görevli infaz koruma memuru İ.A'da yakalanarak gözaltına alındı.Can HACIOĞLU/ ESKİŞEHİR

        ISPARTA'DA 14 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Ispartada Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 15 öğretmenden 14ü tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Isparta Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, FETÖnün darbe girişimine ilişin sürdürülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 39 öğretmenden 15inin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 14ü, "FETÖ üyesi olmak" suçundan tutuklandı. Bir öğretmen ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Gözaltındaki 25 öğretmenin emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

        MALATYA'DA 13 ESNAF VE İŞADAMI GÖZALTINA ALINDI

        Malatyada Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 13 esnaf ve işadamı gözaltına alındı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca, örgütle bağlantıları bulunduğu iddiasıyla 13 esnaf ve işadamı hakkında gözaltı kararı verildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan zanlılar, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. (AA)

        ADIYAMAN'DA YAKALANAN 9 ÖĞRETMENDEN 5'İ YAKALANARAK ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından FETÖ'den aranan 9 öğretmenden 5'i yakalanarak adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, 14 Eylül tarihinde Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından Adıyaman merkezli Ankara, Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay ve Şırnak illerinde 58 adreste 53 şüphelinin adresine operasyon düzenlendi. Operasyonda 53 şüpheliden 44'ü gözaltına alındı. Adıyaman Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan 44 kişi adli makamlara sevk edildi. 44 kişiden 20'sinin denetimli serbestlik kapsamında tutuksuz yargılanmalarına karar verilirken, 24 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Polis ekipleri daha sonra araştırma çalışmaları yaparak operasyonda yakalanamayan 9 şüpheliden T.E., E.Ç., K.Y.,A.Y. ve M.İ.'yi sabah saatlerinde yeniden düzenlenen operasyon kapsamında yakalayarak gözaltına alı. Şahıslar Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından Adıyaman Adliyesine sevk edildi. Öte yandan, 4 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.Konuyla ilgili soruşturma sürdürülüyor. (İHA)

        FETULLAH GÜLEN'İN YEĞENİ EDREMİT'TE GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında, FETÖ elebaşı Fetullah Gülenin kardeşinin çocuğu olduğu belirtilen kadın, Balıkesirin Edremit ilçesinde gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yürütülen soruşturma çerçevesinde bir süredir takip edilen Emine Anın Edremitteki evine sabah saatlerinde operasyon düzenledi.

        Gözaltına alınan Emine Anın cep telefonunu inceleyen polis ekipleri, kayıtlara göre son görüşmelerin önemli bir bölümünün ABDdeki birileriyle yapıldığını belirledi.

        "İlçe ablası" olarak bilinen şüphelinin evinden 2 adet 1 dolar ile FETÖ elebaşı Gülenin çok sayıda fotoğrafı ve kitabının ele geçirildiği öğrenildi.

        İlçede aile hekimi olan eşi İsmail Anın da uzun süredir arandığı bildirildi. (AA)

        SAMSUN'DA 26 KİŞİTUTUKLANDI

        Havza ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında bugüne kadar 26 kişinin tutuklandığı bildirildi.

        Havza Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Havza Cumhuriyet başsavcılığınca sürdürülen soruşturma kapsamında bugüne kadar 100 kişi gözaltına alındı.

        Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 26sı tutuklandı, 68i adli kontrol şartıyla olmak üzere 74ü serbest bırakıldı.

        Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 10 kişi ise aranıyor. (AA)

        KONYA EREĞLİ'DE 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Konyanın Ereğli ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 11 kişi gözaltına alındı.

        Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

        Bu kapsamda FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla Ereğli ilçesinde aralarında esnaf ve öğretmenlerin de bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

        Ereğli Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, Ereğli Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        GÖZALTINA ALINAN ADALET SARAYI PERSONELİ SAYISI 86'YA YÜKSELDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, Anadolu Adalet Sarayında görevli personele yönelik operasyonda gözaltına alınan şüpheli sayısı 86'ya yükseldi.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, haklarında gözaltı kararı bulunan Anadolu Adalet Sarayında görevli personeli yakalama çalışmaları neticesinde dün gözaltına alınan 66 kişinin ardından, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri haklarında yakalama kararı bulunan 20 şüpheliyi daha gözaltına aldı.

        Aralarında zabıt katibi ve mübaşirlerin de bulunduğu personelin odalarında arama yapıldı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Anadolu Adalet Sarayında görevli çok sayıda personel hakkında gözaltı kararı verilmişti.

        Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında mübaşir ve zabit katiplerinin de bulunduğu 66 şüpheliyi gözaltına almıştı. (AA)

        UŞAK'TA 15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 15 kişi gözaltına alındı.

        Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖnün darbe girişimi sonrası sürdürülen soruşturma kapsamında Uşak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 15 öğretmen gözaltına alındı.

        Uşak Devlet Hastanesinde salık kontrolünden geçirilen şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. (AA)

        KARABÜK'TE FETÖ SORUŞTURMASI: 17 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 17 kişi adliyeye sevk edildi.

        Karabük İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, soruşturma kapsamında bazı adreslere operasyon düzenledi.

        Operasyonda gözaltına alınan, Samsun Vergi Dairesinde çalışırken FETÖ soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılan ve örgütün "Şanlıurfa il imamı" olduğu ileri sürülen M.B ve eşi S.B ile 15 öğretmenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Şifreli mesajlaşma sistemi "ByLock" uygulamasını da kullandığı tespit edilen zanlılar, sağlık kontrolünden geçirilerek geniş güvenlik önlemleri altında Karabük Adliyesine getirildi. (AA)

        SİİRT'TE 23 KİŞİ TUTUKLANDI

        Siirtte Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 23 kişi tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce FETÖ/PDY ile ilgili soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonlarda aralarında Siirt Baro Başkanı, Siirt Üniversitesinde çalışan öğretim görevlileri, emniyet, adliye, milli eğitim ve diğer kamu kurumlarında görevli kişilerin de bulunduğu 72 şüphelinin gözaltına alındığı, zanlılardan 64ünün adli mercilere sevk edildiği bildirildi.

        Savcılıktaki ifadelerinin ardından aralarında Siirt Baro Başkanı ve İstanbul Beyazıt Camisi imamının da olduğu 23 şüphelinin çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı belirtilen açıklamada, zanlılardan birinin savcılıktan serbest bırakıldığı, 40ının da adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı konularak salıverildiği belirtildi.

        Açıklamada, 8 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü kaydedildi. (AA)

        KOCAELİ'DE DARBE GİRİŞİMİNE İLİŞKİN SORUŞTURMA

        Kocaelide Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 2 kişi tutuklandı.

        Savcılığın talimatıyla gözaltına alınan, FETÖye ait olduğu gerekçesiyle kapatılan özel okulun ortakları Ömer K. ve Saim Enin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        FETÖye "finans sağlama" suçlamasıyla adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece cezaevine gönderildi. (AA)

        KARS'TA FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA BUGÜNE KADAR 696 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kars'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonlarda bugüne kadar gözaltına alınanların sayısı 696'yı buldu.

        Kars'ta FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Bir taraftan sağa sola ve dere kenarlarına atılan FETÖ'ye ait kitapları toplayan polis, diğer taraftan operasyonlarını da sürdürüyor. Operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 696'yı buldu. Gözaltına alınanlardan 318'i tutuklanırken, 282 kişi adli kontrol şartı ile serbest kaldı, 76 kişi serbest bırakıldı. 18 kişi ise hala gözaltında bulunuyor.

        Önceki gün emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 kişiden 1'i tutuklanırken, 4 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (İHA)

        UŞAK'TA FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA 15 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Uşak'ta FETÖ/PDY'ye yönelik yapılan operasyonlar kapsamında toplam 15 öğretmen gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında, Uşak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu sabah çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 15 öğretmen gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek ifadelerinin alınmaya başlanıldığı öğrenildi. (İHA)

        KASTAMONU'DA 2 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 öğretmen tutuklandı.

        Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında daha önceden açığa alınan ve haklarında soruşturma başlatılan öğretmenler Hüdaverdi Cankara ile Mehmet Akmanoğlu, gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Cankara ve Akmanoğlu tutuklandı. (AA)

        BURSA YENİŞEHİR'DE 3 İŞADAMI GÖZALTINA ALINDI

        Bursanın Yenişehir ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 3 işadamı gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iş adamları S.K, H.B. ve İ.Uya ait ev ve iş yerlerine operasyon düzenledi.

        Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        ADIYAMAN'DA FETÖ'YE 6 TUTUKLAMA

        Adıyaman'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

        15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 7 kişi, sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden biri serbest bırakılırken, 6 kişi ise tutuklanarak cezaevine konuldu.

        ADANA'DA 3 ÖĞRETMEN DAHA GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Adana ve Kahramanmaraşta düzenlenen operasyonda 3 öğretmen daha gözaltına alındı.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda örgütün Milli Eğitim yapılanmasında olduğu iddia edilen 24 şüpheliden 3ünün daha yakalanmasıyla gözaltına alınan öğretmen sayısı 17e yükseldi.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan 17 zanlı, Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Haklarında yakalama kararı bulunan 7 şüpheliyi arama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

        Adana ve Kahramanmaraşta 20 Eylülde düzenlenen operasyonda, 14 öğretmen gözaltına alınmıştı. (AA)

        ERZİNCAN'DA FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA TUTUKLU SAYISI 184'E ÇIKTI

        Erzincan'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında 28 kişi daha tutuklandı. Kentteki tutuklu sayısı böylece 184'e çıktı.

        Erzincan Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Erzincan'da görevden uzaklaştırılan personel sayısı 592'den 609'a, tutuklanan personel sayısı 156'dan 184'e çıktı. PKK/KCK terör örgütü mensubu olduğu tespit edilen Erzincan Valiliği'nde 1, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde ise 7 personelin görevlerinden uzaklaştırıldığı belirtildi. Valilik birimlerinde 2, Erzincan Üniversitesi'nde 7, İl Özel İdaresi'nde 1, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde 1, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nde 1, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'nde 1 olmak üzere toplam 13 personelin ise görevlerine iade edildiği öğrenildi. (İHA)

        AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ'NDE 3 MEMUR VE BİR ŞİRKET ÇALIŞANI GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Afyonkarahisar Belediyesi tarafından başlatılan Fettullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında 3'ü memur, 1'i şirket çalışanı olmak üzere toplam 4 personelin görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

        Konu ile ilgili Afyonkarahisar Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında belediye bünyesinde FETÖ ile mücadelenin artarak devam ettiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        "Afyonkarahisar Belediyesi, 15 Temmuz 2016'da milletin iradesine kastedilen darbe teşebbüsünün ardından belediye bünyesinde 'FETÖ/PDY' terör örgütüne mensup veya bunlarla irtibatı olabilecek personele yönelik çalışmalar sürüyor. Bu çalışma doğrultusunda daha önce 7 personeli görevden uzaklaştıran Afyonkarahisar Belediyesi, 3 memur, 1 şirket çalışanını daha görevden uzaklaştırdı. Kamuoyunun bilgisine sunulur." (İHA)

        ESKİŞEHİR'DE 1 ZABİT KATİBİ VE 1 İNFAZ KORUMA MEMURU GÖZALTINA ALINDI

        Eskişehir'de FETÖ/PDY'nin darbe girişimi soruşturması kapsamında 1 zabıt katibi ile 1 infaz koruma memuru gözaltına alındı.

        Eskişehir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlara Mücadele ve Terörle Mücadele ekipleri, Adliye Sarayından görevli bir zabıt katibi Ş.A. ile Eskişehir H tipi Kapalı Cezaevinde görevli infaz koruma memuru İ.A.'yı gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Şüphelilerin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. (İHA)

        ERZİNCAN'DA FETÖ OPERASYONU: 2 AKADEMİSYEN TUTUKLANDI

        Erzincanda Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin adliyeye sevk edilen 3 akademisyenden 2'si tutuklandı.

        FETÖye yönelik soruşturmayı yürüten Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, İl Emniyet Müdürlüğünce gözaltına alınan Erzincan Üniversitesinde görevli 3 akademisyenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2si, savcılıktaki ifadeleri sonrası çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, diğeri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Soruşturma kapsamında 15 Eylülde gözaltına alınan Erzincan Üniversitesinde görevli 12 akademisyenden 7'si tutuklanmış, 2'si serbest bırakılmıştı. (AA)

        BULDAN KAYMAKAMI FETÖ'DEN TUTUKLANDI

        Iğdır Vali Yardımcısı olduğu dönemde, FETÖ/PDY'ye para aktardığı iddiasıyla gözaltına alınan Denizli'nin Buldan Kaymakamı Hacı Uzkuç, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Denizli'nin Buldan İlçesi'nde 2013'ten bu yana Kaymakam olarak görev yapan Hacı Uzkuç, 9 Eylül günü makamında gözaltına alındı. Türk İdareciler Derneği tarafından 'Merhum Vali Celalettin Tüfekçi Meslek Ödülü'ne layık görülerek 'Yılın İdarecisi' seçilen Kaymakam Uzkuç, gözaltının ardından soruşturmanın yürütüldüğü Iğdır'a getirildi.

        Iğdır Vali Yardımcılığı yaptığı dönemde, Sosyal Destek Programı (SODES) projelerinden FETÖ'ye para aktardığı ileri sürülen Hacı Uzkuç, yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Hacı Uzkuç, cezaevine gönderildi. (DHA)

        DENİZLİ ACIPAYAM'DA 8 ÖĞRETMEN FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA

        Denizli'nin Acıpayam İlçesi'nde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 16 öğretmenden 8'i tutuklandı, 8'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Acıpayam'da geçen 21 Eylül'de 16 öğretmen polis tarafından gözaltına alındı. Polisteki işlemlerinin ardından dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edilen öğretmenlerden L.S., E.T., K.Ş., Ö.Y., A.A., Ş.K., F.F. ve A.O. tutuklandı. Diğer 8 öğretmen ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        SAMSUN BAFRA'DA 3 İŞADAMI GÖZALTINA ALINDI

        Bafra ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 3 işadamı gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında Bafra Emniyet Müdürlüğü ekipleri, örgüte finans desteği sağladığı iddiasıyla iş adamları A.Y, S.B. ve E.Kyi gözaltına aldı.

        Zanlılar, ifadeleri alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        KIRIKKALE MERKEZLİ 4 İLDE 14 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Kırıkkale merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aralarında bir dekanın da olduğu 14 şüpheli gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Kırıkkale, Ankara, Aksaray ve Nevşehirde haklarında gözaltı kararı çıkarılan 34 üniversite çalışanının yakalanması için operasyon düzenledi.

        Operasyonda daha önce görevden uzaklaştırılan Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket A. ile Sedat A, Ayten Ç, Fatih Sultan B, Ethem A, Yakup G, Enes T, Ertuğrul E, Gülten K, Hasan K, Serhat D, Emel B, Dinç E. ve İsrafil T. gözaltına alındı.

        Diğer 20 şüphelinin yakalanması için operasyonun sürdüğü öğrenildi. (AA)

        KARS'TA 15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Karsta, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmada, aralarında subay, öğretmen ve öğrencilerin olduğu 15 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, daha önce gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri ve yeni bulgular doğrultusunda, soruşturmayı yürüten Kars Cumhuriyet Başsavcılığın talimatıyla, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, Sarıkamış 9. Komando Tugay Komutanlığı ile şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama yaptı.

        Ekipler, aramalar sonrası söz konusu komutanlıklarda görevli olan ve aralarında subayların da yer aldığı 8 askeri personelin yanı sıra kentin Selim ilçesinde bir Milli Eğitim şube müdürü ile Kars kent merkezinde 4 öğretmen ve 2 öğrenciyi gözaltına aldı.

        Zanlılar sorgulanmak üzere Kars Emniyet Müdürlüğüne getirildi. (AA)

        KARAMAN'DA 10 SAĞLIK ÇALIŞANI GÖZALTINA ALINDI

        Karaman'da FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında aralarında doktorların da bulunduğu 2'si kadın 10 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında, Karaman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, Karaman merkezli Bursa, Nevşehir ve Gaziantep'te eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda haklarında gözaltı kararı çıkarılan 14 kişiden 2'si kadın 10 kişi sabaha karşı evlerinde gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler Karaman Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (İHA)

        FETÖ'NÜN SİİRT YAPILANMASI MENSUBU BİR KİŞİ FERİBOTA BİNERKEN YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün Siirt yapılanmasında etkili rol üstlendiği iddia edilen emekli imam Suat Gözütok tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, emekli imam Gözütoku, İstanbuldan deniz otobüsüyle Yalovadaki yazlığına gideceği ihbarı üzerine, İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) Yalova İskelesinde gözaltına aldı.

        Emniyetteki ifadesinin ardından Siirte gönderilen Gözütok, sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

        Gözütokun kriptolu mesajlaşma sistemi "ByLock" kullandığı öğrenildi. (AA)

        KIRIKKALE MERKEZLİ 4 İLDE FETÖ OPERASYONU

        Kırıkkale merkezli, Ankara, Aksaray ve Nevşehir'de FETÖ operasyonunda 34 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

        Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında Kırıkkale, Ankara, Aksaray ve Nevşehir'de 34 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı. Şahısların ev ve iş yerlerinde arama yapıldığı öğrenilirken, şüphelilerin aranmasına devam edildiği öğrenildi. (İHA)

        VAN'DA 18 SAĞLIK ÇALIŞANIGÖZALTINA ALINDI

        Vanda Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 18 sağlık çalışanı gözaltına alındı.

        Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Van Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi ve Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesine operasyon düzenlendi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesince düzenlenen operasyonda 18 sağlık çalışanı, "terör örgütüne üye oldukları" iddiasıyla gözaltına alındı.

        Haklarında aynı suçtan gözaltı kararı bulunan 8 sağlık çalışanının arandığı öğrenildi.(AA)

        KOCAELİ'DE KAPATILAN ÖZEL OKULUN MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

        Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'nde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında kapatılan özel okulun kurucusu ve müdürü tutuklandı.

        Başiskele'de bulunan özel okul FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen ay kapatıldı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan okulun kurucusu S.E. ile okul müdürü Ö.T. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından dün adliyeye sevk edildi. S.E. ve Ö.T. gece saatlerinde tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DHA)

        SAMSUN'DA BUGÜNE KADAR 444 KİŞİ TUTUKLANDI

        Samsunda, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 444 kişinin tutuklandığı bildirildi.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında kentteki kamu kurum ve kuruluşlarıyla askeri kurumlarda görev yapan 647 kişinin görevden uzaklaştırıldığı kaydedildi.

        Soruşturma kapsamında bin 152 kişinin gözaltına alındığı, bunlardan aralarında 2 vali yardımcısıyla 2 kaymakamın da bulunduğu 444 kişinin tutuklandığı dile getirilen açıklamada, bin 119 kamu görevlisinin de memuriyetten çıkarıldığı ifade edildi. (AA)

        ADANA'DA ÜNLÜ İŞADAMLARI GÖZALTINDA

        Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finans sağladığı ileri sürülen 6 işadamı gözaltına alındı.

        Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) işadamı ayağına yönelik şafak vakti operasyon başlattı. Eş zamanlı olarak 6 ayrı adrese yapılan baskınlarda Adana Sanayi Odası (ADASO) Meclis Baskanı Hüseyin Nuri Ç. başta olmak üzere Nuri İ., Adnan Ö., Ahmet Ali B., Şaban Ü. ve Mehmet K. gözaltına alındı.

        Şüphelilerin evlerinde ve iş yerlerinde arama yapıldı. Yapılan aramalarda bilgisayarlara ve bazı belgelere el konuldu. (İHA)

        SİİRT BARO BAŞKANI TUTUKLANDI

        Siirt'te, Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan Baro Başkanı Mehmet Cemal Acar, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

        15 Temmuz darbe girişimi sonrası Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında önceki gün sabah saatlerinde bürosu ve evinde arama yapıldıktan sonra gözaltına alınan Baro Başkanı Mehmet Cemal Acar, dün akşam adliyeye sevkedildi. Savcılıkta ifade veren Acar, daha sonra tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi. Sabah saatlerine kadar devam eden yargılama sonunda mahkeme, Baro Başkanı Mehmet Cemal Acar'ın tutuklanmasına karar verdi.

        Baro Başkanı Acar ile birlikte gözaltına alınan 9 infaz koruma memurunun emniyetteki sorgusu devam ediyor. (DHA)

        KASTAMONU'DA İKİ ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Kastamonu'da FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan iki öğretmen, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Edinilen bilgiye göre, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında daha önceden açığa alınan ve haklarında soruşturma başlatılan öğretmenler Hüdaverdi Cankara ile Mehmet Akmanoğlu, emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen öğretmenler Hüdaverdi Cankara ile Mehmet Akmanoğlu, adli makamlarca tutuklanarak Kastamonu F Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. (İHA)

        İZMİR MERKEZLİ İKİ İLDE FETÖ OPERASYONU: 8 GÖZALTI

        İzmir ve İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, 8 avukat gözaltına alındı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının sürdürdüğü soruşturma kapsamında, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün avukat yapılanmasına yönelik operasyon düzenledi.

        İzmir ve İstanbul'daki operasyonda, haklarında yakalama kararı verilen 17 avukattan 8'i gözaltına alındı.

        FETÖ'nün yargı ayağına yönelik soruşturma kapsamındaki ilk operasyonda gözaltına alınan 12 avukattan 8'i tutuklanmıştı. (AA)

        MANİSA'DA 12 POLİS MEMURU TUTUKLANDI

        Manisa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 1'i emniyet müdürü toplam 12 polis memuru tutuklandı.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince emniyet yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 16 polisin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        ''Örgüt üyeliği'' ve ''örgüt adına faaliyette bulunmak'' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen emniyet müdürü İ.Ö, komiser N.S, ile polis memurları M.C, H.I, M.B, M.K, İ.İ, H.S, A.U, İ.D, M.E ve K.Ç, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Komiser Ş.M.T ile polis memurları F.T, F.T ve H.H.E, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Manisa'da 8 Eylül'de Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezi ile Salihli ve Saruhanlı ilçelerinde belirlenen adreslere operasyon düzenlemiş, bir emniyet müdürü, 3 komiser, 24 polis memuru, bir vergi dairesi çalışanı, 3 infaz koruma memuru ile 5 öğretmeni gözaltına almıştı. Adliyeye sevk edilen 4 polis önceki gün tutuklanmıştı. (AA)

        ŞANLIURFA'DA FETÖ'YE YÖNELİK OPERASYONDA 21 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Şanılurfada, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, SODES projeleri için devletten alınan desteği FETÖye aktaran, lehine kullanan dernek ve vakıf üyesi 21 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖnün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 16 dernek ile 1 vakfın, SODES projeleri için devletten alınan desteği FETÖye aktardığı ya da lehine kullandığı belirlendi.

        Şanlıurfa merkezli, Gaziantep, Siirt, Aydın, Ankara, Tunceli, Kayseri, Diyarbakır, Uşak ve Hatayda eş zamanlı yapılan operasyonda, söz konusu dernekler ve vakıf üyesi 21 kişi, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

        Zanlılar, sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürüldü. (AA)

        ESKİ BURSA VALİSİ VE 3 YÖNETİCİ KOCAELİ'DEKİ CEZAEVİNE NAKLEDİLECEK

        Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan eski Bursa Valisi Şahabettin Harput ve eski 3 yönetici Kocaeli'deki cezaevine nakledilecek.

        Adalet Bakanlığının emriyle F Tipi Ceza ve İnfaz Kurumuna nakledilecekler arasında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan farklı tarihlerde tutuklanıp, Bursa H Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumuna konulan eski Bursa Valisi Harput, eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, eski Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve eski Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam yer alıyor.

        Bugün nakledilmesi beklenen 4 tutuklunun, bu yönde bir talepte bulunmadığı öğrenildi. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ