Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Manisa'da bir kişi 'FETÖ' yalanıyla ev sattırdı

        Manisa'nın Yunusemre İlçesi Ayn-i Ali Mahallesi'nde oturan S.Ö.'ye geçen 15 Eylül perşembe günü telefondan ulaşan Reşat B., "FETÖ terör örgütüyle bağlantılı olduğunuz ortaya çıktı. Elinizdeki malları veya parayı bize aktarmanız gerekiyor. Bu şekilde örgüt soruşturmasından çıkabilirsiniz" diyerek kadını korkutup, kandırdı. Paniğe kapılan S.Ö., İzmir'in Buca İlçesi'nde bir evininin bulunduğunu söyledi.

        Reşat B.'nin "O zaman evi bir an önce sat ve parasını bize teslim et. Bu şekilde örgüt üyeliğinden kurtulursunuz" demesi üzerine kadın bir hafta içinde Buca'daki evi 190 bin liraya sattı. S.Ö.'nün apar topar evi satmasından şüphelenen yakınları ise görüşmeyi öğrenip polise bildirdi.

        İhbar üzerine harekete geçen Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayın dolandırıcılık teşebbüsü olduğunu anladı. Polis S.Ö.'ye durumu anlatıp, Reşat B. ile olan irtibatını kesmemesini ve randevu vermesini istedi. Dün S.Ö.'nün evinin önünde önlem alan polis, parayı almak için gelen Reşat B.'yi yakaladı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Reşat B., bugün adliyeye sevk edildi. Reşat B.'nın aynı yöntemle İstanbul'da da bir kadını dolandırdığını ve bu suçtan arandığı öğrenildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ