Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu: CHP, Yenikapı ruhunu tuz ruhuna dönüştürüyor

        Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu, CHP'nin Kanun Hükmündeki Kararnamelerin iptali için Anayasa Mahkemesine yaptığı başvurunun yasal hiçbir dayanağı olmadığını söyledi.

        Müracaatın Anayasa için hiçbir dayanağı olmadığını ifade eden Kuzu, "Olağanüstü Hal, isminden belli, daha sınırlamalarla yürüyen bir sistemdir. Yıkılan kamu düzenini, dağılan asayişi toparlamak için Anayasa'da tanınan formül. 15 Temmuz'da yaşananalar belli. Bununla alakalı bir ya da birkaç kararnameden söz ediyoruz. Anayasamız burada bir aksama olmasın diye ilgili maddesinde diyor ki 'bu dönemde çıkan kanun hükmünde kararnameler için Anayasa Mahkemesi'ne gidilemez' diyor. Çok net hüküm bu kadar açık. Durum böyle olunca bu davanın hukuki bir dayanağı yok. Yasada da aynı hüküm var" dedi.

        "CHP, YENİ KAPO RUHUNU TUZ RUHUNA DÖNÜŞTÜRÜYOR"

        CHP'nin de bundan bir şey çıkmayacağını gördüğünü aktaran Kuzu, "CHP burada neyi amaçlıyor? Mağdur olduğunu düşündüğü 60-70 bin insan, bir anda FETÖ'cülerin yanında oluverdiler. Acıma hisleri devreye girdi. Bunu siyaseten kullanmaya kalktılar. Ben buradan söylüyorum eğer buradan bir oy devşirme diye bir şey bakıyorsa seçime yönelik, oradan gelen oy onun işini görmez. Tamamı gelse de görmez. Çünkü ETÖ grubunun Türkiye'de oy tabanı yok. Yani 40 milyon içinde bir tabanı yok o manada söylüyorum. Nitekim 17-25 Aralık'tan sonra bunlar bize kızdılar CHP'ye oy verdiler, kızdılar HDP'ye verdiler. Sonuç koca bir sıfır. Oradan onlara bir artı gelmez mevcuttan da olurlar. Yenikapı ruhunda duran partiler AK Parti ve MHP'nin oyunda artış var. Ama CHP'de bu yan çizmeden sonra düşüşleri görüyoruz. Biz Yenikapı ruhuna Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Yenikapı ruhunu tuz ruhuna dönüştürüyor şuanda CHP. Oradaki birlikteliği bozduğun zaman ülke bundan kaybeder" diye konuştu.

        Burhan Kuzu şöyle konuştu: "Bence CHP'ninki yaptığı kamuoyuna oynamak. 'Ben gittim ama ne yapayım kardeşim olmadı işte'ye falan getirmek gibi. Biraz popülist bir yaklaşım. Tabii Kılıçdaroğlu çok kısa zamanda o eski moduna döndü bence. Amerikan büyükelçisiyle bir iki görüşmeleri oldu. Ondan sonra biraz farklı bir çizgiye girdi. Onu anlamadım farklı bir şey mi dedi kulağına onu da bilmiyoruz ama CHP bu hareketleri yaparken şunu düşünmesi lazım. 15 Temmuz değil, 16 Temmuz'u düşünecek. Bu darbe gerçekleşseydi görürdük bu dava açmanın ne olduğunu, Türkiye'nin ne hale geldiğini."

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ