Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İzmir'de sokak ortasında kadına saldırıya tepki

        İzmir'in Bornova İlçesi'nde, part time çalıştığı işten dönerken kendisiyle tanışmak isteyen iki erkeğe, 'hayır' yanıtı verdiği için dövülen Türkçe öğretmeni 23 yaşındaki Neriman G.'ye kadınlardan destek geldi. Kadın Eylem Gurubu üyeleri, basın açıklamasıyla yaşanan saldırıyı kınadı.

        Bornova İlçesi'nde geçen Cuma günü meydana gelen olayda, öğretmen olarak atanamayınca part time olarak garsonluk yapmaya başlayan Neriman G., işten dönerken yanına iki erkek yaklaştı. Kendisiyle tanışmak isteyen erkeklere, Neriman G. 'hayır' yanıtı verdi. Bunun üzerine erkeklerden birisi, "Bana kimse hayır diyemez" diye bağırdıktan sonra genç kadına saldırıp tartakladı. Neriman G., olaydan sonra rapor alıp saldırganlardan şikayetçi oldu.

        KADINLARDAN AÇIKLAMA

        Kadın Eylem Grubu üyeleri, Neriman G.'ye, destek vermek amacıyla saldırının olduğu cadde yakınındaki Küçükpark Meydanı'nda açıklama yaptı. Neriman G.'nin de hazır bulunduğu protestoda basın açıklamasını grup sözcüsü Reyhan Kaplan yaptı. Yaşam tarzlarına ve ne giydiklerine müdahale ettirmeyeceklerini söyleyen Reyhan Kaplan, "Bu müdahalelerle, kadınlar kamusal alandan yok edilip, evin içene hapsetmeye çalışılıyor. Bizler, erkek şiddetinin faillerin, ideolojik görüşlerinden, yaşından, sınıfından ve eğitim düzeyinden bağımsız gerçekleştiğini biliyoruz. Cinsiyetçi medyasıyla, erkek egemen politikalarla, eril adaletiyle erkek egemenlik her gün besleniyor ve güçleniyor. Biz kadınlar güvende değiliz. Saldırganlar aramızda yanı başımızda. İstediğimiz yerde, istediğimiz şekilde giyinmek istiyoruz. Giydiklerimiz gerekçesiyle erkeklerden şiddet görmek istemiyoruz. Mini şortumuzla buradayız. Alışın gitmiyoruz" dedi.

        Neriman G. de, verilen tepkilerin kadına yönelik şiddete karşı çok anlamlı olduğunu söyledi, eylemi desteklediğini ifade etti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ