Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Metrobüs saldırganı tutuklandı

        İstanbul Acıbadem'de önceki gün yaşanan metrobüs kazasında şoföre şemsiye ile saldıran Murat A., 4 ayrı suçtan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şoför Recai Türkoğlu ise savcılığa verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.

        Üsküdar Doğancılar Polis Merkezi'nden sabah saatlerinde çıkarılan şemsiyeli saldırgan Murat A., sağlık kontrolünün ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi. Savcıya ifade veren Murat A., "kasten yaralama'', ‘'olası kasıt ile birden fazla kişiyi yaralama'', ‘'olası kasıt ile kamu malına zarar verme'' ve "birden fazla kişiye yönelik olası kasıt ile mala zarar verme" suçlarından tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe sevkedildi.

        "PİŞMANIM"

        Murat A.'nın mahkemedeki ifadesinde emniyet ifadesini tekrarladığı öğrenildi. Zanlı, "Bana metrobüs şoförünün uygunsuz ve küfür içeren tepkisinden dolayı ben de tepkide bulundum. Olayların bu hale gelmesinden dolayı pişmanım. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Serbest bırakılmak istiyorum" dedi.

        Zanlı, emniyetteki ifadesinde, "Metrobüs durakta durmayınca, şoföre neden durmadığını sordum. Bir kadının beklediğini söyledim. Bana ‘sen karışma, bir sonraki otobüs onu alır' dedi. Tartıştık. Bu arada diğer yolcular müdahale etti. Yerime geçtim. Bana küfür etti. Yerimden kalkarak vurdum. Panik yapıp direksiyondan kendini fırlattı" demişti.

        CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

        Nöbetçi Hakimlik, şüphelinin üzerine atılı olan suçları işlediğine yönelik kuvvetli somut delil bulunduğu ve şüphelinin tanık ve diğer müştekiler üzerinde baskı yapma ihtimalinin bulunmasını dikkate alarak tutuklanmasına karar verdi. Murat A., 4 suçtan ayrı ayrı tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne gönderildi.

        BAZI YOLCULAR ŞOFÖRDEN ŞİKAYETÇİ

        Ayrıca sabah saatlerinde avukatıyla birlikte adliyeye gelen metrobüs şoförü Recai Türkoğlu da müşteki-şüpheli sıfatıyla nöbetçi savcıya ifade verdi. Şoför Türkoğlu ifadesinin ardından savcılık tarafından serbest bırakıldı. Metrobüste yolculuk yapan bazı yolcuların hem şüpheli Murat A.'dan hem de şoför Recai Türkoğlu'ndan şikayetçi oldukları öğrenildi.

        ŞUURUNU KAYBETTİ

        Adliye çıkışında sürücü Türkoğlu açıklama yapmazken, avukatı Hasan Abanoz, "Müvekkilim vurmanın etkisi ile şuurunu kaybetti. O sebeple düştü direksiyondan. Saldırganın vuruşu ile müvekkilim zaten şuurunu kaybetmiştir. Saldırı sebebi yolcu alıp almama konusu. Tamamen saldırganın kişisel bir egosu. Öyle görünüyor ki burada taksirle yaralamadan bir dava açılabilir" dedi.

        Kurthan DEMİR / İSTANBUL

        ideooynat#202472#

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ