Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ali Kuriş kimdir? Süleymancıların yeni lideri o mu?

        Eski Ulaştırma Bakanı ve Süleymancıların lideri olarak bilinen Ahmet Denizolgun'un vefatının ardından cemaatin yeni liderinin kim olacağı tartışılıyordu.

        Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre Süleymancı Cemaati'nin yeni lideri Alihan Kuriş oldu.Denizolgun’un ablasının oğlu olan Kuriş, yüksek mimar olarak görev yapıyor. Denizolgun, geçen 8 Eylül’de yüksek tansiyona bağlı beyin kanamasından dolayı hayatını kaybetmişti.

        Cemaatin kurucusu Süleyman Hilmi Tunahan’ın torunu olan Denizolgun’un ölümünden sonra toplanan cemaat, lider olarak Kuriş’i seçti. Yüksek Mimar olan Kuriş, cemaatin kurs ve okullarının mimarı olarak biliniyor.

        ALİHAN KURİŞ KİMDİR?

        Alihan Kuriş, 37 yaşında ve Yüksek Mimar. Ticaretle de uğraşan Alihan Kuriş, aynı zamanda cemaatin kurs ve okullarının mimarı olarak biliniyor. Ahmet Denizolgun hiç evlenmediği ve çocuğu olmadığı için 8 Eylül 2016’da yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması sonucu vefatından sonra yerine, cemaatin önde gelen isimlerinden olan ablası Ayşe Gülderen Kuriş geçici süreliğine geçti. Alihan Kuriş, Ayşe Gülderen Kuriş'in oğludur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ