Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Fırat Kalkanı'nda, IŞİD hedefleri ateş altına alındı

        Fırat Kalkanı harekatının 33'üncü gününde, Kilis'in karşısındaki Suriye köylerinde bulunan IŞİD hedefleri, havadan savaş uçakları, karadan ise obüs ve roketatarlarla ateş altına alındı.

        Suriye sınırının IŞİD'den temizlenerek güvenli hale getirilmesi amacıyla başlatılan Fırat Kalkanı harekatı devam ediyor. 33'üncü gününe giren harekat ile desteklenen Özgür Suriye Ordusu güçleri de Kilis'in Elbeyli İlçesi'nin 30 kilometre güneyinde IŞİD denetimindeki El Bab ilçesine yürüyüşünü sürdürüyor. Sınırın iç kesimlerinde yer yer direniş gösteren IŞİD militanlarının bulunduğu bölgeler ise karadan ve havadan ateş altına alınarak ÖSO'nun önü açılmaya çalışılıyor.

        Öğle saatlerinde de Suriye'nin Rai ve Dabık bölgesine bağlı Tel Hüseyin, Bahirta, Karamezra, Yeniyapan, Kemaliye, Savran, Kefarganni ve Yel Baba köylerindeki IŞİD mevzilerine savaş uçaklarıyla bombardıman düzenlendi. Uçakların bombardımanına ek olarak IŞİD mevzilerinin bulunduğu bölgeler, karadan da Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar bataryalarıyla da ateş altına alındı. Karadan ve havadan yapılan bombardıman ile hedef alınan IŞİD denetimindeki alanlardan yükselen dumanlar ise Türkiye tarafından net şekilde izlendi. (DHA)

        BOMBA YÜKLÜ ARACI VURULDU

        IŞİD'e ait bomba yüklü araç Suriye'nin Azez ilçesine bağlı Tuğlum Köyü'nde TSK'ya ait fırtına obüsleri ile vurularak imha edildi.

        İnsansız Hava Araçları (İHA) tarafından IŞİDterör örgütüne ait bomba yüklü araç Suriye'nin Azez ilçesine bağlı Tuğlum köyüne yaklaşırken tespit edildi.

        ÖSO kontrolündeki Tuğlum Köyü'ne yaklaşan araç, sınırın sıfır noktasında konuşlu bulunan fırtına obüsleri ve ateş destek araçlarıyla imha edildi. Sınıra 10 kilometre uzaklıktaki Tuğlum'a yaklaşırken imha edilen bomba yüklü aracın vurulması sonucu yükselen siyah dumanlar Kilis kent merkezinden de görüldü.

        Öte yandan Fırat Kalkanı Harekatının 33'üncü gününde de iç bölgelerde ÖSO ve DAEŞ arasında çatışmalar devam ederken Özgür Suriye Ordusu'nun ilerleyişi de sürüyor. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ