Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da genç kadını öldü zannedip diri diri yakan sanığa müebbet istemi

        Adana'da 10 yıl önce cinsel ilişki sırasında kendisine hakaret ettiğini ileri sürdüğü kadını boğmaya çalıştıktan sonra öldü zannedip, elini ayağını bağlayarak diri diri yaktığı ortaya çıkan sanığa savcı, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açtı.

        Evli olan Murat K. (36) iddiaya göre, 2006 yılında otostop yapan Hatun Figen'i (22) aracına aldı. Hatun Figen'in para karşılığı cinsel ilişkiye girdiğini söylemesi üzerine ikili cinsel ilişkiye girdi. Daha sonra Murat K., Hatun Figen'in telefon numarasını aldı. 29 Eylül 2006 yılında Murat K., Hatun Figen'i arayıp cinsel ilişkiye girmek istediğini söyledi. Murat K., teklifi kabul eden Hatun Figen'i aracıyla alarak evine getirdi. Murat K. cinsel başarısızlık yaşayınca, genç kadın gitmek istedi. İtiraz eden Murat K. ile genç kadın arasında tartışma çıktı. Murat K., Hatun Figen'in kendisine başarısız olduğunu söylemesi üzerine genç kadının boğazını sıkmaya başladı. Kendinden geçen Hatun Figen'in bayılması üzerine Murat K., Figen'i bir kilime sararak aracıyla Cihadiye Köprüsü'nün altına götürdü. Murat K., burada genç kadının üzerine benzin dökerek yaktı. Cesedin bulunmasının ardından jandarma ekipleri yaptıkları araştırma sonucunda, ölen kadının kimliğini belirleyemedi ve dosya faili meçhul olarak rafa kaldırıldı.

        Jandarma sorumluluk bölgelerinin emniyet müdürlüğüne devredilmesinin ardından faili meçhul dosyalarını teslim alan polis, cinayetleri gün yüzüne çıkarmak için çalışma başlattı. Polis, cinayet olayından uzun süre sonra kayıp başvurusu yapılan ancak jandarma tarafından bakılmayan Hatun Figen dosyasını mercek altına aldı. Dosyayı inceleyen ekipler, Hatun Figen'in Antalya'da yaşayan annesine ulaştı. İfadesine başvuran ekipler Figen'in mezarından ve annesinden DNA testi için örnekler aldı. Yapılan inceleme sonucunda ölen kişinin Hatun Figen olduğu tespit edildi.

        Polis, Figen'in öldürülmeden önce telefonda kimlerle görüştüğünün listesini çıkardı. Figen'in öldürüldüğü gün Murat K. ile birkaç kez görüştüğü ortaya çıktı. Cezaevi firarisi olduğu öğrenilen Murat K., İstanbul'da sahte kimlik ile yakalandıktan sonra Adana'ya getirildi.

        Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Murat K., suçunu itiraf ederek olayı şöyle anlattı:

        "Olay günü uyuşturucu madde kullandım. Eşim de evde olmadığı için Hatun'u arayarak 200 TL karşılığı 2 saat ilişkiye girme konusunda anlaştım. Ancak ilişkiye girmek istediğim sırada uyuşturucu ve alkol aldığım için başarılı olamadım. Hatun, 'olmuyor bırakalım' dedi. Daha sonra yatakta konuşmaya başladık. Hatun'un 'başaramadın, ben gideceğim' demesi üzerine ben de itiraz ederek 2 saatliğine parayı verdiğimi, olmasa da 2 saat boyunca yanımda kalması gerektiğini söyledim. Bunun üzerine erkek arkadaşının kendisinin burada olduğunu bildiğini söyledi. Aramızda çıkan tartışma sırasında bana hakaret ederek 'git kendini kontrol ettir' demesi üzerine ben de boğazına sarıldım. Uyuşturucunun etkisinde olduğum için ne yaptığımı bilmiyordum. Hatun hareketsiz kalınca öldüğünü düşündüm. Evde bulunan iple ellerini ve ayaklarını bağlayıp bir kilime sardım. Önce cesedi gömmeyi düşündüm ancak bu zor olacağı için cesedi üzerine benzin dökerek yaktım. Olaydan sonra Hatun'un erkek arkadaşı olan Ömür F. ve ablası olduğunu söyleyen bir kadın evime geldi. Hatun'un nerede olduğunu bilmediğimi söyledim. Bir süre sonra da Adana'yı terk edip Ankara'ya yerleştim."

        Murat K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan cumhuriyet savcısı da iddianamesini hazırladı. Savcı, Hatun Figen'in ölümüne yanmanın sebep olduğunu belirterek, Murat K. hakkında "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açtı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ