Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mahkemeye sevk edilen Onur Özbizerdik tutuklandı

        Eski emniyet müdürü Adil Serdar Saçan'ı bir gece kulübünde darp etmek suçundan gözaltına alınan Dündar Kılıç'ın torunu, Alaattin Çakıcı'nın üvey oğlu Onur Özbizerdik, polise direnme suçundan tutuklandı.

        Özbizerdik ifadesinde "Hatırlamıyorum. Saçan'a vurduğumu poliste öğrendim" derken, Habertürk'ün ulaştığı Saçan, "Adil abi diye bir sesle geriye döndüm. Bana yumruk attı. Herhangi bir tartışma olmadı" diye konuştu.

        Beşiktaş'ta ünlülerin gittiği bir eğlence yerinde İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube eski Müdürü Adil Serdar Saçan'ı yumruklayan Onur Özbizerdik', önceki gün gözaltına alındıktan sonra dün adliyeye sevkedildi.

        ÖZBİZERDİK: HATIRLAMIYORUM

        Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'nde ifadesi alınan Özbizerdik, "Olay günü arkadaşlarımın ısrarıyla alkol aldım. Alkolün etkisiyle ne yaptığımı tam olarak hatırlamıyorum. Adil Serdar Saçan'la herhangi bir problemim yok. Onunla kavga ettiğimi dahi hatırlamıyorum. Onunla kavga ettiğimi ve neler yaptığımı beni gözaltına alan polislerden öğrendim" dedi.

        SAÇAN: BİLEREK VURDU

        Gece saat 02:30 sıralarında yaşanan olay sonrası Saçan, darp raporu aldı. Poliste ifadesine başvurulan Saçan, Özbizerdik'in kendisine yumruk attığını söyledi.

        Yaşanan kargaşa üzerine araya insanların girdiğini belirten Saçan, daha sonra emniyetten ayrıldı. Habertürk'ün ulaştığı Saçan, Özbizerdik'in ‘olayı hatırlamıyorum' iddiasıyla ilgili "Bilerek yaptı" dedi.

        ADİL ABİ DİYE SESLENİP YUMRUK ATTI

        Olayı anlatan Saçan "Arkadaşlarımla gece kulübüne gitmiştim.Aayaktaydık. Arkam dönükken ‘Adil abi' diye bir ses duydum. Geriye döndüğüm anda yüzüme doğru bir yumruk geldi. Başımı çevirince parmakları gözüme değdi. Ne olduğunu anlayamadım. Tehdit sesleri duydum. Ortalık karıştı. Karşı tarafa hamle yapmaya kalkıştım. O sırada birkaç kişi Onur Özbizerdik'i alarak geri çekti. Araya insanlar girdi" dedi.

        17 YAŞINDAYKEN NASİHATTE BULUNMUŞTUK

        Aralarında tartışma çıktığı yönündeki iddiaları reddeden Saçan, "Karşılıklı tartışma yaşansaydı bana yumruk atamazdı zaten. Ben içerdeyken direk bana gelmiş. Haplı gibiydi. Emniyette benimle bir husumetinin olmadığın söylemiş. Benimde onunla ilgili bir husumetim de yok zaten. Tanımam etmem, görüşmüşlüğüm yok. Onu 17 yaşındayken gözaltına almıştık. Ona nasihatlerde bulunmuştuk. Saldırıyı neden yapmış bekleyip göreceğiz" diye konuştu.

        TUTUKLANDI

        Onur Özbizerdik, savcılıkta ifade verdikten sonra çıkartıldığı sevk edildiği İstanbul Nöbetçi 9. Sulh Ceza Hakimliğince, "Görevi yaptırmamak için direnme" suçundan tutuklandı.

        ÖZBİZERDİK: TÖVBE ETTİM, 6 AYDIR SİLAH TAŞIMIYORUM

        Onur Özbizedik, İstanbul Nöbetçi 9. Sulh Ceza Hakimliğinde verdiği ifadede, tövbe ettiğini, 6 aydır silah taşımadığını belirterek, "Eyüp Sultan'a gideceğim, tövbe edeceğim. Bir daha içki de içmeyeceğim. Eyüp Sultan'a gideceğim" dedi.Özbizerdik, eşinin Güney Amerika'da kanser tedavisi gördüğünü, çocuklarının Türkiye'ye geleceğini ve kendisinin bakacağını, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını talep etti.

        DOSYASI KABARIK

        Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın üvey oğlu olan Onur Özbizerdik'in suç dosyası oldukça kabarık.

        -1998'de, 15 yaşındayken ilk olayını gerçekleştiren Özbizerdik, Etiler bara girmesine izin vermeyen kahyayı cinsel organından vurdu. Yaşı küçük olduğundan serbest kaldı.

        - 16 yaşındayken arkadaşı Serdar Hacısüleymanoğlu ile birlikte Rumelihisarüstü'nde gittiği otoparka otomobili parketmesine izin vermeyen Ünal Acar'ı bacağından vurdu. Acar şikayetçi olmadı, yine serbest bırakıldı.

        -Aralık 1999 yılında Alaattin Çakıcı'nın kardeşi Gencay Çakıcı ve kız arkadaşı ,silahlı saldırıya uğrayarak ağır yaralandı. O dönem 16 yaşında olan Onur Özbizerdik ve şoförü Adil Cesur gözaltına alındı. Şoförü Adil Cesur saldırıyı itiraf ederken, saldırı sırasında Onur'un silah kullanmadığını söyledi.

        - 2005'de Etiler'de 2 kişinin öldüğü çatışmaya adı karıştı. Olay basına "küçük babaların kanlı çatışması" "Etiler'de galeri baskını" diye geçti. Özbizerdik, olayın ardından 2008'de Romanya'ya kaçtı. Ardından Türkiye'ye teslim edildi. Kasten öldürmeye teşebbüsten serbest bırakıldı.

        -2013'de Olgun Peker'i yaralamak suçundan gözaltına alındı. 2 yıl kadar hapiste yatan Özbizerdik, 2015'te çıktıktan sonra 2 kişiyi yaraladı. Yine serbest bırakıldı.

        -Son karıştığı olaylardan birinde sevgilisi Melis Çakır'I dövdü. Genç kadın şikayetçi oldu ancak sonra şikayetinden vazgeçti. Bu olay nedeniyle yeniden gözaltına alınan Özbizerdik, kısa süre hapis yattıktan sonra serbest kaldı.

        Mustafa ŞEKEROĞLU-Veli SARIBOĞA / İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ