Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hrant'ın arkadaşları: 'FETÖ'cüler öldürdü' sesleri bizi ilgilendirmiyor

        Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili davaların birleştirilmesinin ardından bugün 5'incisi yapılacak olan duruşma öncesi, "Hrant'ın Arkadaşları" basın açıklaması yaptı.

        Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın karşısındaki meydanda toplanan "Hrant'ın Arkadaşları" adlı grup, "Hepimiz Hrantız, hepimiz Ermeniyiz", yazılı pankart açarak, "Biz bitti demeden bu dava bitmez" şeklinde sloganlar attı.

        Grup adına Bircan Yorulmaz tarafından yapılan açıklamada, cinayetin üzerinden dokuz yıl 8 ay bir hafta geçtiğini belirterek, "Hrant Dink cinayetini, kendi siyasal hesapları doğrultusunda kullanmak isteyenler umurumuzda değil. 'Hrant Dink'i milliyetçi faşistler öldürdü...Ergenekoncular öldürdü... FETÖ'cüler öldürdü...' gibi kirli siyasal hesaplarla ses yükseltenler bizleri hiç ama hiç ilgilendirmiyor. Siyasal rakiplerini Hrant Dink üstünden suçlamak, sindirmek isteyenlerin oyununa bugüne değin gelmedik, bundan sonrada gelmeyeceğiz" dedi.

        "GÖZ YUMANLARIN...SIRT SIVAZLAYANLARIN..."

        Yorulmaz, "Biz bu cinayetin bütün yönleriyle aydınlatılmasını ve hangi siyasal kesimde yer alıyorlarsa alsınlar bütün suçluların, azmettiricilerin, göz yumanların, sırt sıvazlayanların yargıç önüne çıkmasını istiyoruz. Bunca yıllık mücadelemizin hedefi de amacı da budur, bundan ibarettir" diye konuştu.

        Grup açıklamanın ardından, duruşmanın yapılacağı İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıktı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ